Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IFA 2015

Logitech K380 växlar mellan enheter

Logitech introducerar det nya Bluetooth-tangentbordet K380 som med en knapptryckning kan växla mellan dator, surfplatta och mobil.

Dagen före #IFA öppnar upp för allmänheten är mässhallarna mindre färdiga än man skulle kunna tro. 99mac tar sig fram mellan byggarbetarna för ett möte i Logitechs monter, som tack och lov ser nästan helt färdig ut och innehåller en kaffemaskin. I montern träffar vi Art O'Gnimh som ansvarar för tangentbord på företaget för en demonstration av det nya Bluetooth-tangentbordet K380.

K380 är ett Bluetooth-tangentbord för användare med flera enheter. Det byter med en knapptryckning mellan upp till tre enheter – och det spelar ingen roll om det är OS X, Windows, IOS, eller Android. Logitech berättar att allt fler har flera enheter som de byter mellan och det är inte ovanligt att enheterna kör olika operativsystem.

– Tänk dig att du sitter vid din dator och arbetar när du får ett Whatsapp-meddelande på din telefon. Vi noterade att det tar personer flera minuter att knappa fram ett kortfattat svar på det inbyggda tangentbordet i telefonen, men med en enkel knapptryckning på K380 byter det till telefonen och du kan enkelt svara på ditt meddelande så långt du känner för och sedan lika enkelt byta tillbaka till datorn, säger Art O'Gnimh.

Tangentbordet har runda knappar och jag upplever inga större svårigheter med att komma igång med skrivandet. Det behövs ingen längre anpassningsperiod utan fingrarna hittar rätt nästan helt av sig själva. Det här kan vi tänka oss att skriva på en längre stund. Det är högre i bakkant vilket ger en skön vinkel och väger bara 423 gram vilket är en fördel för den som vill ta det med sig.

Tangentbordet K380 kommer i blått eller grått och kostar omkring 499 kronor. Det finns tillgängligt i handeln från och med september. Två AAA-batterier möjliggör upp till två års batteritid innan det är dags att byta.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.