Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple anställer experter på självkörande fordon

Apple har rekryterat flera experter på självkörande fordon och relaterade teknologier, och flera biltillverkare tycks öppna för ett samarbete.

Efter flera olika rykten under året tätnar mystiken kring Apples projekt #Titan, som kan ta Apple in i bilbranschen. Uppgifterna har gått isär om det handlar om en elbil med självkörande egenskaper eller inte.

Något som talar för att Apple faktiskt utvecklar ett självkörande fordon är att företaget nyligen anlitat flera personer med expertis inom området, däribland Jamie Carlson från Tesla. Carlson har tidigare arbetat med fordonens fasta programvara hos Tesla, men är nu anställd hos Apple för att arbeta med "speciella projekt" visar hans profilsida på Linkedin.

Men Apple har också plockat talanger från många andra företag, rapporterar Reuters, däribland Megan McClain som tidigare var ingenjör på Volkswagen, Vinay Palakkode från Carnegie Mellon University och Xianqiao Tong från Nvidia. Förra hösten anställdes också Sanjai Massey från Ford och Stefan Weber från Bosch – båda besitter viktiga meriter för ett företag som utvecklar självkörande bilar.

"Många saker är tänkbara"

Rekryteringarna pekar onekligen mot att Apple planerar något stort som har med bilar att göra, men exakt vad projekt Titan går ut på är fortfarande en väl bevakad hemlighet. Nyligen rapporterade 99mac om att Apple visat intresse för att hyra testbanan Gomentum Station i Kalifornien, men det är inte säkert att Apple utvecklar ett helt eget fordon.

TIdigare i somras skrev 99mac om att Apple förhandlat med BMW om ett partnerskap, och nu kommer uppgifter om att även Daimler är öppna för ett samarbete. Enligt Reuters har Daimlers vd Dieter Zetsche uttalat att bolaget i framtiden kan samarbeta med både Apple och Google:

"Många saker är tänkbara. [..] Google och Apple vill erbjuda mjukvara för bilar och förflytta hela det här ekosystemet runt Apple och Google in i bilen. Det kan vara intressant för båda sidor."

Zetsche understryker att hans påståenden endast är teoretiska, men framhäver att en möjlighet är att Daimler fortsätter att bygga själva bilarna, men i samarbete med amerikanska teknikbolag så som just Apple.

Koncernen Daimler omfattar också Mercedes-Benz, som tidigare också tappat anställda till Apple. Förra året rekryterades nämligen Johann Jungwirth som tidigare var chef för Meredes-Benz utvecklingsavdelning.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.