Rykte: Video visar tunnare Ipad Mini 4

En video som påstås föreställa en ny version av Ipad Mini med tunnare design har postats på nätet.

Apples minsta Ipad-modell Ipad Mini har i stort sett behållt samma design sedan den första versionen lanserades 2012. Det som har tillkommit i de två efterföljande varianterna är framförallt Retina-skärm och bättre prestanda. Förra året fick Ipad Mini 3 Touch ID men var i övrigt identisk med föregångaren Ipad Mini 2.

I år väntas Apple dock ge lite mer kärlek åt produkten. Förra månaden rapporterade 99mac analytikern Ming-Chi Kuos uppgifter om att Ipad Mini 4 får ett innanmäte motsvarande Ipad Air 2. Nu har också en video publicerats på Youtube som uppges föreställa en CAD-modell av #Ipad Mini 4. Om videon är äkta blir enheten också tunnare än idag, motsvarande tjockleken hos en Ipad Air 2.

Videon är publicerad av Twitter-kontot @onleaks som drivs av Steve Hemmerstoffer. Han arbetar också på den franska sajten Nowhereelse som tidigare lyckats komma över bland annat komponenter till Iphone 6 innan lansering.

Det bör dock noteras att videon endast föreställer en 3D-modell av nästa Ipad Mini och inte en färdig produkt. Hemmerstoffer har dock också publicerat en bild som påstås visa en baksideskomponent, och det är mycket möjligt att Ipad Mini 4 får ett sådant utseende.

Enligt uppgift planerar Apple att hålla ett event 9 september för att visa upp nya Iphone-modeller och en ny Apple TV. Även nya Ipad-modeller uppges komma då, istället för på ett eget event i oktober som skett de senaste åren.