99mac listar Apples bäst klädda

Efter Vanity Fairs prestigefyllda lista följer 99mac upp med sin egen sammanställning över de bäst klädda på Apple.

I veckan publicerade prestigefyllda tidskriften Vanity Fair sin årliga lista över världens bäst klädda män och kvinnor. Med på listan fanns Apples chefsdesigner Jony Ive, som placerade sig på femte plats. På 99mac vill vi så klart inte vara sämre, och publicerar härmed vår egen lista. Med tanke på vårt fokus har vi valt att begränsa oss till personer anställda eller tidigare anställda på Apple.

Vi börjar bakifrån med tionde plats och arbetar oss framåt.

Har vi missat någon, eller resonerat helt felaktigt? Vem tycker du är bäst klädd på Apple?

Plats 10 - Personalen i Apples butiker

På tionde plats hittar vi i samlad trupp personalen i Apples butiker. Visserligen är det aldrig helt fel med T-tröja, men det får oss heller inte att tappa hakan vad gäller stil och utstrålning. Särskilt inte när tröjan kombineras med randigt långärmat eller shorts.

9 - Tim Cook

När Tim Cook tog över efter Steve Jobs följde de svarta polotröjorna inte med, och det kanske var lika bra. Även om Cook då och då klär upp sig i kavaj och slips verkar det som att han föredrar en skjorta i luftigt material och en enfärgad T-tröja under. Det räcker för en niondeplats.

8 - Steve Wozniak

Apples medgrundare utmärker sig vad gäller klädstil, oavsett om han håller föreläsning, svänger höfterna i amerikanska tv-programmet "Dancing with the stars" eller poserar med fans. Det blir inte alltid helt lyckat, men det blir alltid Woz.

Plats 7 - Sir Jonatan Ive

Ive må vara Apples kronprins, men att han skulle klä sig bättre än svenske prinsen Carl Philip kan vi inte hålla med Vanity Fair om. Mestadels blir det ju bara T-tröjor i nästa års Ipod-färger.

Plats 6 - Eddy Cue, Craig Federighi och alla andra med uppknäppt skjorta

Om det finns en gemensam Apple-uniform så verkar det vara en ganska skrikig skjorta med två knappar uppknäppta. Valfritt är att göra som Eddy Cue och dekorera med ett finare foder på insidan.

Plats 5 - Jimmy Iovine och Dr Dre från Beats

Nu vet vi vad köpet av Beats verkligen handlade om - tillgång till Iovines och Dr Dres garderober. Visst skänker Apples nya personaltillskott en viss variation och stänk av gangstarap, men om det är så värst lyckat det är frågan. Särskilt inte med den ständiga accessoaren hörlurar.

Plats 4 - Scott Forstall

Forstall finns tyvärr inte längre kvar på Apple, men han behåller trots det fjärdeplatsen. Visserligen kör han den vanliga stilen med uppknäppt skjorta, men han gör det med en osedvanlig känsla för stil och elegans. Extra plus för den lätt galna blicken, som hjälper varje plagg att komma till sin rätt.

Plats 3 - Lisa Jackson

Apples miljöchef gör inte som Steve Jobs och bestämmer sig för en uppsättning kläder att bära livet ut. Istället väljer hon med fingertoppskänsla ut plagg efter situation, och ger alltid känslan av att vara rätt klädd.

Plats 2 - Luca Maestri

Apples finanschef klär sig som en riktig börshaj. Slips och kostym kan lätt bli mossigt, men Maestri bär upp den som om han vore med i en Dressman-reklam. Dock tror vi inte att han köpt sin kostym på Dressman.

Angela Ahrendts

Företagets mäktigaste kvinna är också bäst klädd på Apple enligt 99mac. Egentligen inte så konstigt då hon kommer från modebranschen och det lyxiga brittiska klädmärket Burberry. Då finns en förväntan som Ahrendts lever upp till oavsett om hon inspekterar nya butiker eller planerar integrerad shoppingupplevelse nere i Jony Ives hemliga verkstad. Alltid proper, alltid elegant, men också med en enkelhet och självklarhet. Angela borde ta med sig de övriga cheferna ut på shoppingtur någon gång.

Hedersomnämnande - Steve Jobs

Det fanns en tid innan polotröjorna, och den såg ut så här. Det är en bra påminnelse om att mode kommer och går, och det som är inne ett årtionde blir skrattretande ett annat. Sensmoralen är att kläderna knappast gör människan, men att det kan vara roligt med mode också om det hålls på en lagom nivå.