Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skylake ska ge framtiden kraft

Intel lanserar sina första Skylake-processorer, med högre prestanda, lägre strömförbrukning och stöd för nya tekniker.

Nu introducerar Intel de första processorerna i familjen #Skylake - uppföljaren till tidigare arkitekturerna Haswell och Broadwell. Först ut är processorerna Intel Core i7-6700K och i5-6600K som är avsedda för stationära datorer, rapporterar Sweclockers. Som 99mac tidigare skrivit väntas processorer för bärbara datorer nå marknaden närmare oktober.

Skylake behåller en tillverkningsteknik på 14 nanometer, men är en ny mikroarkitektur som utlovar både bättre prestanda och effektivitet. Skylake introducerar också stöd för nya minnestyper som DDR4, samt bättre integrerade grafikkretsar som bland annat ska tillåta anslutning av upp till fem externa bildskärmar.

10 nanometer dröjer

Länge har Intel tillämpat en så kallad Tick-Tock-strategi för sina processorer, där bolaget vartannat år växlat mellan att introducera en ny tillverkningsteknik för befintlig arkitektur (Tick) och att lansera en helt ny arkitektur (Tock). Livscykeln för varje processor har dock blivit längre, och förra månaden meddelade Intel att de efter Broadwell och Skylake kommer att lansera en tredje processor med 14 nanometers tillverkningsteknik kallad Kaby Lake. Först därefter är planen att krympa tillverkningen till 10 nanometer med Cannonlake under senare halvan av 2017.

För Apples del är de flesta modeller i företagets datorutbud mogna för en uppdatering. Under året har Apple släppt nya modeller av Macbook Air och Macbook Pro 13-tum i mars med Broadwell-processorer, samt Macbook Pro 15-tum i maj som fortfarande använde sig av Haswell. Utöver det har det kommit en ny utgåva av Macbook, med 12-tumsskärm och passiv kylning.

Alla dessa modeller skulle kunna åtnjuta Skylakes högre prestanda, effektivare strömförbrukning och bättre grafikkretsar. I vanlig ordning har Apple inte annonserat sina planer för nya modeller, men tillgången på Intels nya processorer möjliggör en markant uppdatering av utbudet under slutet av 2015 eller början på 2016.

Mer om Skylake

Lyssna på 99mac:s poddradio där redaktionen pratar processorer tillsammans med Jacob Hugosson från Sweclockers i avsnittet Processorpodden.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.