Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple blir virtuell teleoperatör

Apple hyr nätverkskapacitet och kan planera att lansera en egen operatörstjänst i USA och Europa.

Apple visar ofta en ambition att kontrollera så många delar av sina kunders användarupplevelse som möjligt. Detta kan i framtiden även komma att innefatta administration av telefonsamtal, textmeddelanden och mobildata, då Apple enligt uppgift planerar att bli en så kallad virtuell mobiloperatör (MVNO, Mobile  Virtual Network Operator).

I korthet bedriver virtuella operatörer sin verksamhet i ett nät som drivs av en annan aktör. Enligt Business Insider som hänvisar till källor nära Apple för nu företaget samtal med telekomföretag i Europa och USA om att hyra nätverkskapacitet för att kunna sälja abonnemangstjänster direkt till sina kunder.

Med Ipad Air 2 lanserade Apple ett eget SIM-kort som via enhetens systeminställningar kan växla mellan anslutna operatörer. Om Apple i framtiden lanserar en MVNO-tjänst skulle #Apple SIM kunna växla mellan olika operatörers nät till den som har bäst täckning.

Det är dock inte säkert att Apple verkligen lanserar en dylik tjänst, och om den kommer kan det dröja. Tidningen hänvisar till källor inom telekombranschen som menar att det är en "öppen hemlighet" att Apple arbetar på ett virtuellt mobilnätverk, men att det ligger åtminstone fem år fram i tiden.

Siri blir telefonsvarare

Apple uppges också testa en ny tjänst som kallas Icloud Voicemail, där den digitala assistenten Siri ska kunna ta emot samtal och transkribera röstmeddelanden. Meddelandet kan sedan skickas som text direkt till användaren. Enligt Bussiness Insider kan den tjänsten komma att lanseras redan under 2016.

Om Apple verkligen vill börja sälja sina egna teleabonnemang skulle en Siri-röstbrevlåda vara en naturlig del i en sådan tjänst.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.