Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lanserar Windows 10

Idag släpper Microsoft det nya operativsystemet Windows 10, som också är gratis att uppdatera till för användare av Windows 7 och 8.1.

Efter flera förhandsversioner släpper idag Microsoft det nya operativsystemet #Windows 10 i 190 länder. Det förra systemet Windows 8 blev inte särskilt populärt bland Windows-användare, och Microsoft erbjuder alla som har Windows 7 eller Windows 8.1 att uppdatera till WIndows 10 gratis.

Windows 10 erbjuder bland annat ett förbättrat gränssnitt, den nya webbläsaren Edge, den digitala assistenten Cortana och uppdaterade appar. Utseendet kan beskrivas som en blandning mellan Windows 7 och 8, och till många Windows-användares glädje finns startmenyn synlig och lätt tillgänglig.

Hårdvarukraven har inte ändrats nämnvärt från de två tidigare systemen. För att köra Windows 10 krävs minst en processor på 1 GHz, 20 gigabyte ledigt lagringsutrymme och 1 gigabyte primärminne eller 2 gigabyte för 64-bitarsversionen.

Microsoft har två hemversioner av sitt nya operativsystem - Windows 10 Home och Windows 10 Pro. Det finns också en särskild version för mobiltelefoner som heter Windows 10 Mobile, och utöver detta finns speciella versioner för företag och utbildning.

För de flesta vanliga användare är det troligtvis Windows 10 Home som gäller, men den som har svårt att bestämma sig för rätt version kan använda en guide på Microsofts webbplats.

Så uppdaterar du till Windows 10

Den som har en version av Windows 7 eller Windows 8.1 kan uppdatera till Windows 10 gratis. Detta görs genom att reservera uppdateringen i appen Skaffa Windows 10. Genom appen laddas uppdateringen ner och kan installeras.

Den som vill göra en helt ren installation på sin maskin kan skapa en installationsskiva eller USB-minne genom att ladda hem ISO-filerna från Microsoft.

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.