Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Cook: "Fantastiskt kvartal"

Apple presenterar nya rekordsiffror för det senaste kvartalet. Iphone-försäljningen går väldigt bra och företaget är nöjda med hur det går för Apple Watch.

Sent under tisdagskvällen berättade Apple hur det har gått under deras tredje kvartal 2015 som tog slut i slutet av juni. Resulten är ungefär som väntat, Iphone-försäljningen har gått uppåt tillsammans med Mac-försäljningen medan Ipad-försäljningen gått ned något.

"Vi har haft ett fantastiskt kvartal, med Iphone-intäkter upp 59 procent jämfört med förra året, stark Mac-försäljning, rekord för intäkter från tjänster, drivet av App Store, och en bra start för Apple Watch. Intresset för Apple Music har varit otroligt, och vi ser fram emot att släppa IOS 9, OS X El Capitan och Watch OS 2 till kunder under hösten, säger Tim Cook, Apples vd."

Återigen är det dags för nya rekordsiffror. Företaget rapporterar intäkter på 49,6 miljarder dollar och 10,7 miljarder dollar i vinst, vilket kan jämföras med samma period förra året då intäkterna var 37,4 miljarder dollar och vinsten 7,7 miljarder dollar.

Q3 2015 (dollar)

Q3 2014 (dollar)

Intäkter

49,6 miljarder

37,4 miljarder

+33%

Vinst

10,7 miljarder

7,7 miljarder

+39%

Iphone

Apple levererade 47,53 miljoner Iphones under kvartalet vilket genererade 31,37 miljarder dollar i intäkter. Iphone är Apples största kassako och står för 63,25 procent av intäkterna.

Jämfört med samma kvartal förra året har företaget levererat 35 procent fler enheter medan intäkterna ökat med 59 procent.

Mac

Siffrorna för Mac är betydligt mindre, men imponerande ändå med tanke på hur pc-försäljningen sjunker. Under perioden såldes 4,8 miljoner Macar vilket är en ökning med 9 procent jämfört med förra året.

Det är de bärbara som står för ökningen och Apples finanschef Luca Maestri säger att företaget är mycket glada över hur kunderna tagit emot den nya Macbook-modellen.

Ipad

Ipad fortsätter att tappa. Apple sålde 10,93 miljoner enheter, vilket är en minskning med 18 procent sedan förra året.

Övrigt/tjänster

Det här är det första kvartalet som inkluderar Apple Watch, men några detaljerade siffror på hur det gått för den smarta klockan delar företaget inte med sig av.

Klockan finns tillsammans med bland annat Ipod under "Övriga produkter", en kategori som genererat 2,64 miljarder dollar i intäkter. Det är en ökning med 37 procent jämfört med förra årets 1,77 miljarder dollar.

Under "Tjänster" finns App Store, Apple Pay och liknande tjänster. Under perioden har Apple fått in 5,03 miljarder i intäkter vilket är en ökning med 12 procent jämfört med förra året.

Andra intressanta fakta

  • För första gången har företaget mer än 200 miljarder dollar i kassan.

  • Apple har delat ut 13 miljarder dollar till aktieägarna.

  • Intäkterna från Storkina har ökat med 112%

  • Under det här kvartalet bytte fler från Android till IOS än under något annat kvartal tidigare.

  • 94% av Apple Watch-ägarna bär och använder sin klocka regelbundet.

Q4 2015

Inför nästa kvartal ger Apple följande riktlinjer:

  • Intäkter på mellan 49 och 51 miljarder dollar.

  • Bruttomarginal på mellan 38,5 och 39,5 procent.

  • Rörelsekostnader på mellan 5,85 och 5,95 miljarder dollar.

  • Övriga inkomster/utgifter på 400 miljoner dollar.

  • Skattesats på 26,3 procent.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.