Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adaptern Znaps ger Iphone magnetisk laddningskontakt

Den magnetiska laddningsadaptern Znaps ger Magsafe-funktionalitet till IOS-enheter. Produkten har gjort succé på Kickstarter där den dragit in tre gånger mer än vad skaparna bad om.

Apples bärbara datorer laddas via den magnetiska kontakten Magsafe. Att kontakten är magnetiskt innebär flera fördelar, bland annat ramlar inte hela datorn i golvet om någon råkar snubbla över sladden och det blir väldigt lätt att ansluta kontakten som fäster av sig själv på korrekt sätt.

IOS-enheter laddas via den vändbara kontakten Lightning istället för något liknande Magsafe. Men med hjälp av adaptern Znaps från Kickstarter kan också Iphone och Ipad få magnetiska laddningskontakter.

Znaps är en liten tvådelad adapter. Den ena delen fästs i exempelvis botten på en Iphone och gör samtidigt laddningskontakten i telefonen vattensäker. Den andra delen sätts på laddningskabeln och fäster i den första delen magnetiskt.

Skaparna av Znaps bad om 120 000 kanadensiska dollar och med 25 dagar kvar av projektet har de fått in mer än tre gånger så mycket.

Adaptern finns i två varianter, en för enheter med Lightning och en för enheter med Micro-USB. En adpater kostar 11 kanadensiska dollar, motsvarande 73 svenska kronor. Frakt tillkommer. Förväntad leverans i november i år.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.