Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Toyotas radioannons sätter Iphone i flygplansläge

En radioreklam från Toyota använder Siri för att sätta förares telefoner i flygplansläge och påpekar farorna med att använda mobilen medan man kör.

Förare bör ha ögonen på vägen och inte på mobilen, men trots att de flesta känner till farorna är det få som stänger av mobilen när de kör. Toyota har tillsammans med reklambyrån Saatchi & Saatchi tagit fram en radioreklam som tar saken i egna händer och sätter telefoner som lyssnar i flygplansläge.

Radioreklamen sägs vara den första av sitt slag och använder det faktum att det går att röststyra en Iphone som är ansluten till laddning genom att säga "Hej Siri" (en funktion som måste aktiveras av användaren). Rösten i annonsen fortsätter med att sätta telefonen i flygplansläge och uppmanar lyssnaren att vara säker i trafiken.

Radioreklamen sändes "före semestern när de flesta svenskar flyttar till sina sommarhus och vägarna är fulla med bilar", enligt Saatchi & Saatchi som skriver om projektet på sin webbplats. En motsvarande reklam riktad till Android-användare sändes också där det motsvarande kommandot är "OK Google".

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.