Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nintendo: Mobilspelen blir gratis att prova

Under året kommer speljätten Nintendos första mobilspel. Nintendo säger sig inte tycka om free-to-play-modellen, utan vill istället låta spelare prova på spelen gratis.

I maj berättade det japanska spelföretaget Nintendo att deras första mobilspel ska vara klart innan året är slut och att det ska finnas fem titlar till år 2017. Under ett möte med investerare nyligen delade Nintendos vd Satoru Iwata med sig av fler detaljer om satsningen.

Nintendo säger sig inte gilla den populära betalninsmodellen free-to-play där spel är gratis att ladda ned, men som sedan erbjuder flera köp inuti appen. Istället vill speljätten använda sig av en "gratis att prova"-modell, rapporterar Technobuffalo.

"...vi vill inte använda "free-to-play"-termen som antyder att du kan spela spel utan att betala...

Istället använder vi termen "free-to-start", eftersom den termen mer träffande beskriver att i början kan du spela gratis."

Nintendo kan ändå komma att använda fler betalningsmodeller för sina spel. Satoru Iwata sa också att "olika betalningsmodeller passar olika typer av mjukvara", men att Nintendo inte är särskilt förtjusta i free-to-play eftersom de inte tror att det kommer att tas emot positivt globalt.

Det finns redan några titlar till Nintendos bärbara konsol 3DS som kan ge några fler ledtrådar till vad företaget menar med "free-to-start". Spelet Stretchmo är gratis att ladda ned och innehåller då sju pussel för att introducera spelaren till spelet. Efter det går det att köpa paket med nya pussel.

I App Store förekommer det "Lite"-appar som är gratis att ladda ned, medan fullversionen av appen kostar pengar. Ett annat alternativ är att erbjuda exempelvis nya banor via köp inuti-appen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.