Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kod i El Capitan pekar mot Imac med 4K

Kodsträngar i betaversionen av OS X El Capitan tyder på att Apple förbereder en ny Imac med 21,5-tumsskärm och 4K-upplösning, och även en ny fjärrkontroll.

Betaversioner av Apples operativsystem kan ibland ge ledtrådar om kommande hårdvara. Precis som kodsträngar i IOS 9 pekar mot en kommande större Ipad-modell har nu 9to5mac hittat spår i betaversionen av #OS X El Capitan som pekar mot en ny Imac.

Den nuvarande modellen av Imac 21,5-tum har inte Retina-upplösning, men El Capitan refererar till en bildskärm med upplösningen 4 096 x 2 304 pixel som skulle passa perfekt för en mindre Imac. Den nuvarande 27-tumsmodellen har en 5K-upplösning på 5 120 x 2 880 pixel. Det skulle innebära att de båda modellerna får samma pixeltäthet.

Betaversionen av El Capitan innehåller också referenser till Intels nya grafikkrets Iris Pro 6200, som lanserades tidigare denna månad och är integrerad i Broadwell. Denna processor skulle passa bra i en ny version av Imac. Även fyra nya grafikkort från AMD finns med i koden, och tyder på att en ny Imac kan få uppgraderingsalternativ med snabbare grafikprestanda.

Fjärrkontroll på gång

Slutligen tycks OS X El Capitan bekräfta att Apple utvecklar en ny Bluetooth-fjärrkontroll. Innehållet i en fil som heter AppleBluetoothRemote.kext pekar mot en fjärrkontroll med stöd för multitouch.

Enheten som koden refererar till verkar också ha stöd för ljud och möjligtvis Force Touch. Detta kan betyda att den nya fjärrkontrollen kommer att fungera med Apples digitala assistent Siri.

Filen innehåller inga direkta referenser till en ny Apple TV, men det är troligt att den nya fjärrkontrollen i första hand är avsedd att fungera tillsammans med en sådan produkt. Det har tidigare ryktats att en ny Apple TV får en mer avancerad fjärrkontroll med stöd för styrplatta.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.