Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Regeringen säger nej till DAB-radio

Sverige får behålla FM-nätet då regeringen beslutat att stoppa övergången till DAB-radio.

Under flera år har det diskuterats huruvida Sverige ska släcka ned vårt analoga marknät för FM-radio och istället gå över till den digitala tekniken DAB+. För två år sedan lade den dåvarande regeringen fram ett förslag om att övergången skulle påbörjas 2016 och vara färdig till år 2022.

Ett sådant teknikskifte skulle göra omkring tio miljoner radioapparater obrukbara, vilket är ett av skälen till att regeringen nu bestämt sig för att skrota planerna. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver vår kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) att övergången till DAB+ stoppas eftersom den är förenad med stora oklarheter.

Efter en lång utredning där flera instanser har fått säga sitt har man kommit fram till att det är oklart om konsumenterna överhuvudtaget är intresserade av att köpa nya radiomottagare. Att så många som möjligt har en mottagare är viktigt för bland annat totalförsvaret som behöver kunna nå ut till allmänheten vid krissituationer och katastrofer.

Tills vidare är alltså planen om ett digitalt marknät för radio skrotad, men regeringen planerar att följa utvecklingen i andra länder, bland annat i Norge där FM-nätet kommer att börja släckas ned i januari 2017.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
71 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.