Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pebble Time – ett alternativ till Apple Watch

Pebble är veteraner när det kommer till smarta klockor och deras senaste modell Pebble Time har nu anlänt till testlabbet.

Inledning

Företaget #Pebble med Eric Migicovsky i spetsen har rönt stora framgångar med sina smarta klockor i snart sju år nu. Tidigare i år lanserades två nya modeller via sajten Kickstarter och nu är den första, Pebble Time, på väg ut till kunderna. 99mac har fått låna ett exemplar och undrar så klart om den är något att ha nu när vi lärt känna #Apple Watch.

Pebble Time

#Pebble Time anländer till testlabbet i en ganska liten och platt brun låda som det står "It's Time" på. I den ligger en svart Pebble Time, en laddningskabel och en liten broschyr som kortfattat går igenom hur klockan fungerar.

Pebble Time är gjord av plast med en metallram runt skärmen. Enheten är lätt böjd för att ligga skönt mot handleden. På den högra sidan finns tre knappar (upp, okej/välj och ned) och på den vänstra en tillbaka-knapp. Det svarta bandet är av silikon med ett klassiskt spänne. Armbandet kan enkelt tas av och bytas ut mot valfritt klockarmband som är 22 millimeter brett.

Jag rekomenderar ett armbandsbyte, silikonarmbandet känns i och för sig skönt runt handleden också efter flera timmar på plats, men det drar till sig damm och ludd och ser inte särskilt snyggt ut.

Specifikationer – Pebble Time

  • Alltid på E-paperskärm med färger, 1,25 tum

  • Bluetooth 4.0, accelerometer, kompass, ljussensor, mikrofon

  • Upp till 7 dagar batteritid

  • Passar med alla 22 mm-klockarmband

  • Vattentålig ned till 30 meter

  • Vibrerande alarm

  • Stegräknare med bland annat Jawbone och Misfit

  • Kräver IOS 8 och Iphone 4S eller senare

Mått

Pebble Time

Apple Watch (42 mm)

Höjd

47 mm

42 mm

Bredd

37,5 mm

35,9 mm

Djup

9,5 mm

10,5 mm

Vikt

42,5 gram

30 gram

Appen

För att komma igång behövs appen Pebble Time Watch som laddas ned gratis från App Store. Enheterna parkopplas med Bluetooth och sedan kan appar och urtavlor laddas över trådlöst till klockan.

En del av apparna till Pebble kräver en kompanjon-app i telefonen, vilket framgår tydligt i app-butiken. Jag har exempelvis testat appar för att navigera med hjälp av klockan och då fick jag köpa en app i App Store som i sin tur skickar vägbeskrivningen till klockan.

I Pebbles app-butik finns allt möjligt. Appar märks med ett hjärta och en siffra som visar hur många som gillar appen i fråga. Pebble Time är bakåtkompatibel med appar för de tidigare Pebble-klockorna, men de apparna är förstås endast svartvita.

Pebble har gjort två samlingar som lyfter fram appar som tar tillvara på två nyheter med Time-klockan. Den ena koncentrerar sig på appar med färg, den andra på appar som har stöd för Times tidslinje. Utöver det finns kategorier som spel, fjärrkontroller, verktyg och hälsa att välja mellan.

Namn
Pebble Time Watch
Plattform
IOS
Utvecklare
Pebble Technology Corporation
Version
3.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad Wi-Fi (tredje generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (tredje generationen), Ipad Wi-Fi (fjärde generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (fjärde generationen), Ipad Mini Wi-Fi, Ipad Mini Wi-Fi + Cellular, Ipad Air, Ipad Air Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 2, Ipad mini 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad Air 2, Ipad Air 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 3, Ipad mini 3 Wi-Fi + Cellular och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.