Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Itunes Radio får kändisgäster

Apples krav upprör skivbolagen inför lanseringen av företagets nya musiktjänst, och samtidigt förs samtal med kända artister om att gästspela i en ny version av Itunes Radio.

Apple väntas lansera en ny strömmande musiktjänst under konferensen WWDC nästa vecka. Men förhandlingarna med skivbolagen pågår fortfarande, och flera hinder återstår att lösa. Enligt New York Post kommer tjänsten som ryktas få namnet Apple Music att sakna ett gratisabonnemang, men däremot vill Apple erbjuda en gratis testperiod på tre månader.

Apple uppges dock vilja att skivbolagen erbjuder strömningsrättigheterna till musiken gratis under den perioden, något som fått representanter från musikindustrin att se rött. Apple rapporteras också vilja erbjuda låttexter i sin tjänst, men också här utan att betala extra för det.

Itunes Radio uppdateras

Vid sidan av #Apple Music väntas Apple också uppdatera sin befintliga tjänst #Itunes Radio. Till skillnad från den nya tjänsten kommer Itunes Radio även fortsättningsvis att ha en gratisversion där reklam spelas mellan musiken.

Itunes Radio låter inte användaren välja vilken låt som spelas utan tjänsten påminner mer om en traditionell radiokanal, men där musiken anpassas utifrån lyssnarens smak och befintliga musik. Apple uppges nu också föra samtal med kända artister om att gästa tjänsten som DJ:s och spela handplockade låtar.

Artister som kan bli aktuella är bland annat Pharrell Williams, David Guetta och rapparen Drake. För den sistnämnda uppges avtalet vara värt 19 miljoner dollar, motsvarande 162 miljoner kronor.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.