Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple ger temporära lösningar på Meddelande-bugg

Genom att skicka ett särskilt meddelande till Iphone-användare orsakar en bugg att enheten startar om. I ett supportdokument bjuder Apple på temporära lösningar i väntan på en mjukvaruuppdatering.

Tidigare i veckan rapporterade 99mac om hur en bugg i Meddelande-appen orsakar att Iphone startar om. Allt som krävs är att enheten tar emot ett meddelande med en särskild sträng av Unicode-tecken. Apple sa då att de känner till buggen och arbetar på en lösning som kommer i en framtida uppdatering.

Nu har de också publicerat ett officiellt supportdokument med temporära lösningar för den som inte kan öppna Meddelande-appen efter att ha tagit emot meddelandet.

En del av de här lösningarna är samma som 99mac skrev om i samband med buggen. För användare som inte kan öppna appen Meddelande kan det hjälpa att be Siri läsa upp olästa meddelanden eller att svara på meddelandet som orsakar kraschen.

Efter det bör Meddelanden gå att starta igen och då rekommenderas användare att svepa åt vänster för att radera hela tråden, eller hålla ned fingret på meddelandet i fråga och välja mer och sedan radera bara det från tråden.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.