Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Lättare att byta till Android än jag trodde"

Ida byter ut sin Iphone för att få nya perspektiv på tillvaron och testar om det går att bli sams med en telefon från HTC. Det gör det och upplevelsen går från kaotisk till funktionell, men det ligger mycket sanning i den gamla devisen "borta bra, men hemma bäst".

Inledning

Jag hör till dem som valde "sida" tidigt. Min första smarta mobil blev en #Iphone, vilket inte var ett dugg konstigt med tanke på att jag arbetade på en Apple-återförsäljare vid tidpunkten. Sedan dess har jag bytt lur flera gånger, men aldrig testat något annat än #IOS.

Orsakerna till det är förstås många, men den största handlar om bekvämlighet. Det är lättare att bara köra vidare med samma när inget saknas och allt "bara fungerar".

Den stora fördelen med mitt jobb är de ständiga möjligheterna att testa nya prylar så när #HTC erbjöd mig att låna en telefon tänkte jag "varför inte?". Nyfikenheten vann över min inre latmask och på köpet fick jag egen praktisk erfaranhet av livet med Android.

Mina tidigare erfarenheter av #Android sträcker sig till att ha spanat över axeln på bekanta och att lite tafatt bläddra runt i enheter på mässor. Jag fick låna en HTC One M8S, vilket är en något uppdaterad variant av förra årets flaggskeppsmodell. Den kostar knappt 5 000 kronor i handeln och hamnar därmed någonstans mellan Iphone 5S och Iphone 5C.

Mina dagar med en Android-lur har bjudit på en kaotisk upplevelse och jag hittade förstås både saker jag gillar och saker jag inte gillar. Mer om det på de följande sidorna.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.