Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac-pub

99mac tävlade i Malmö

Under onsdagen träffade redaktionen ett gäng medlemmar för en 99mac‑pub i Malmö. Här är en exklusiv rapport från kvällen.

När 99mac-redaktionen är på resa vill vi alltid träffa de medlemmar som är utspridda i det avlånga landet Sverige. Med Malmö som tillfällig operationsbas mötte vi därför upp ett tappert gäng från forumet på puben Pickwick i centrala staden. Valet av lokal kom från zinned som trots långvarigt arbete ännu inte lyckats bli stammis och fått sitt namn på en bronsplakett längs väggen.

Möjligen utgjorde sällskapet Skånes hittills Apple Watch-tätaste samling då inte mindre än tre stycken Apple-klockor fanns runt bordet. Det diskuterades både storlek, funktioner och utbyttes användartips. Till exempel rekommenderade grenhall att klippa en riktigt stor gräsmatta för att snabbt fylla sina aktivitetscirklar i klockan.

Mjukheten i den digitala kronan jämfördes också, och suget efter en egen Apple Watch ökade markant under kvällen för några av de som ännu inte skaffat någon. Eller vad säger ni, illerG, Ida Lindkvist och pmarriot? Hoppas ni på en Sverigelansering snart, eller väntar ni till nästa version?

I den dunkla men mysiga lokalen var ljusförhållandena inte optimala, och redan efter en första pint Guiness försvann redaktörens förmåga till proffsig kamerahantering. Ändå utgör detta foto en glad ihågkommelse för framtiden av en smått unik sammanslutning av fyra forummedlemmar och två redaktörer.

Eftersom det var onsdag deltog vi också i den lokala pubens tradition med quiz. Vi kämpade tappert, men det blev tyvärr ingen pallplats den här gången. Jag tycker ändå att laget 99mac gjorde en godkänd insats i ett klimat av stenhård konkurrens och näst intill omöjliga frågor. Försök själv utan att fuska att pricka in bland annat Europas tre länder med lägst arbetslöshet, blueslegenden BB Kings egentliga namn och andra kluriga frågor inom ämnen som geografi, kemi, filmkunskap och annat. En enda Apple-relaterad fråga dök upp på frågesporten, och det gällde vilken skådespelare som axlar rollen som Steve Jobs i den kommande filmen. Där försäkrade sig laget åtminstone ett poäng.

Från redaktionens sida vill vi rikta ett varmt tack för en trevlig träff som visade upp den bästa sidan av Skåne, nämligen medlemmarna på 99mac. Väl mött!

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
55 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.