Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple Watch får uppdaterad mjukvara

Apple uppges arbeta på nästa version av mjukvaran i Apple Watch, som ska förbättra både säkerhet, trådlös kommunikation och integration med appar.

För en månad sedan började den smarta klockan #Apple Watch att säljas. Tillgången har varit begränsad, men nyligen kom uppgifter om att leveranserna kommer att öka i juni. Nu rapporterar också Mark Gurman på 9to5mac att Apple samtidigt förbereder den första systemuppdateringen av Apple Watch, med hänvisning till en "pålitlig källa".

Den nya versionen av mjukvaran i Apple Watch ska syfta till att förbättra de flesta av klockans funktioner, så som säkerhet, kommunikation med andra Apple-enheter, hälsa och träning, Wifi och integration med appar från tredje part.

En ny funktion som kallas "Find my Watch" [sv: Hitta min klocka] ska låta användare lokalisera sin Apple Watch samt fjärrlåsa och radera den i händelse av stöld. Funktionen motsvarar det som idag finns på Iphone, Ipad och Mac.

På grund av att Apple Watch till stor del är beroende av en Iphone kommer funktionen att använda sig av något som internt kallas "Smart Leashing" [sv: Smart koppling]. Det innebär i korthet att klockan använder sin trådlösa signal till att avgöra sin position relativt till användarens sammankopplade Iphone. Det innebär också att Apple Watch kan varna användaren om telefonen glöms kvar någontstans. Det är dock möjligt att denna funktion fördröjs till nästa version av Apple Watch som har kraftigare trådlösa möjligheter.

Hälso- och träningsfunktionerna i Apple Watch kommer också att uppdateras. Bland annat testas en funktion där den inbyggda pulsmätaren ska kunna varna användaren om hjärtslagen blir oregelbundna. Gurmans rapport hänvisar till flera källor som säger att Apple har en uppsättning hälsorelaterade funktioner de vill lägga till i Apple Watch under de kommande åren. I framtiden hoppas Apple kunna tillföra sensorer som mäter blodtryck, sömn, glukos och blodsocker samt syrenivå.

Slutligen planeras bättre stöd för tredjeparts-appar, som ska kunna installeras direkt på klockan. Apple uppges också arbeta på stöd för så kallade komplikationer från tredje part på urverket. Specifikt nämns komplikationer som visar information från Twitter.

Det är inte känt när dessa nya funktioner kan lanseras, men vissa kan visas upp redan under utvecklarkonferensen WWDC som inleds 8 juni.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.