Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS fortsätter att dominera företagsvärlden

En ny mätning visar att IOS fortsätter att vara den populäraste plattformen hos företag, med en marknadsandel på över 70 procent.

Good Technology tillhandahåller mobila företagslösningar, och publicerar regelbundet rapporten Mobility Index Report som mäter hur olika handhållna enheter används i företagsvärlden. Mätningen bygger på aktiveringar av enheter bland Good Technologys kunder över hela världen. Med ungefär 5 000 aktiveringar varje dag utgör mätningen en bra riktlinje kring användandet av olika plattformar.

Den senaste rapporten täcker det första kvartalet 2015, och visar att IOS fortsätter att vara den dominerande plattformen trots en minskning med en procentenhet till 72 procent. På andra plats kommer Android med 26 procent, som gått upp med en procentenhet.

Windows Phone ligger kvar på en procent, vilket plattformen haft de senaste sex kvartalen. Samtidigt placerar sig operativsystemet Windows för datorer för första gången på listan med 1 procent. De flesta enheter med Windows är surfplattor.

Rapporten visar också att Iphone 6 är den enskilt populäraste enheten, telefonen står själv för 26 procent av alla aktiveringar. Populäraste Android-enheten är Samsung Galaxy S5. Tillsammans står Apple och Samsung för 28 av de 30 mest populära enheterna.

Sett bara till surfplattor dominerar IOS i ännu högre grad. 81 procent av aktiveringarna skedde på Apples Ipad-enheter. Dock har Apples grepp här minskat betydligt mer, då andelen var 92 procent för ett år sedan. Android ökade med en procentenhet och täckte upp 15 procent, medan surfplattor med Windows stod för 4 procent.

Hela rapporten finns att läsa på Scribd. Det bör nämnas att rapporten från Good Technology inte innefattar Blackberry-enheter, som aktiveras genom företagets egna företagsservrar och därför inte kan mätas av Good Technology.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.