Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone lockar Android-användare, Oculus Rift kommer till konsumenter, Apple vill samla DNA

Inför helgen passar redaktionen på att samla det mest intressanta från veckan som gått.

Varje vecka publicerar 99mac-redaktionen nyheter, tester, guider och krönikor. För att du inte ska riskera att missa något samlar vi det mest intressanta från #veckan som gått nedan.

Förutom att skriva på sajten finns 99mac också på Facebook, Twitter och Flipboard och det går att prenumera på vårt nyhetsbrev som kommer en gång i veckan. Besök inställningarna för din profil här på 99mac för att aktivera nyhetsbrevet om du inte redan får det.

Iphone tar marknadsandelar i Europa

Under det senaste kvartalet tog Iphone nya marknadsandelar. I Europa påverkades marknadsandelarna av personer som bytte från Android, enligt en rapport från Kantar Worldpanel Comtech.

Android är fortfarande störst på de fem stora marknaderna i Europa – Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland – med 68,4 procent, men Apples andel växte till 20,3 procent och flera av de nya Iphone-köparna bytte från Android enligt Kantar.

Också i Kina har Iphone knaprat marknadsandelar och är nu uppe i 26,1 procent. Android dominerar också här med 72 procent.

Sims skapare släpper social plattform

Will Wright ligger bakom succéer som The Sims och Sim City, men hans senaste projekt är inte ett spel, utan ett socialt nätverk. Thread är en app för IOS som låter användaren "skapa, upptäcka och interagera med visuella idéer". I korthet innebär det att användaren lägger till text, länkar eller dekaler till bilder, och sedan delar de med andra Thread-användre eller på exempelvis Facebook eller Twitter. Bilderna går antingen att ta från det egna biblioteket, eller hämtas från internet.

Det går självklart också att modifiera bilderna med massor av filter, och en nyskapande funktion är möjligheten att söka efter bilder utifrån datum. Nya vänner kan bjudas in till appen via e-post.

Thread finns just nu bara tillgängligt i USA, Australien, Kanada och Nya Zeeland, men kommer snart dyka upp i fler länder. Frågan är om världen behöver ännu ett socialt nätverk, och om Thread kan erbjuda något nytt som tilltalar tillräckligt många Iphone-användare.

Apple har planer för användares DNA

Apple lanserade nyligen Researchkit, ett ramverk som kopplar ihop forskare med Iphone-användare. Tillsammans med Researchkit kom flera appar, bland annat en som samlar in data om sjukdomen Parkinson.

Enligt nya uppgifter har Apple planer på att också samla DNA via Researchkit, rapporterar MIT Technology Review. Företaget kommer inte själva att samla in eller testa DNA, men forskare kommer att kunna ha informationen i molnet och vissa uppgifter kan synas direkt i användarens Iphone. I framtiden kanske det är möjligt för användare att dela med sig av sitt DNA på samma sätt som man kan dela sin geografiska position.

Apple har valt att inte kommentera uppgifterna, men kanske får vi veta mer redan under WWDC.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.