Apple Watch-armband får tillbehörsprogram

Tredjepartstillverkare som vill göra armband till Apple Watch får nu hjälp av Apple. Godkända armband märks med "Made for Apple Watch".

Apple har skapat ett nytt program för att hjälpa tredjepartstillverkare att ta fram armband till #Apple Watch. Programmet liknar de tidigare som finns för Ipad, Iphone och Ipod. Godkända armband kommer att märkas med "Made for Apple Watch".

Tillbehörstillverkare får via programmet tillgång till riktlinjer för designen och annan information för att kunna få rätt passform på sina armband.

Flera tillverkare har redan tillkännagivit planer på armband till Apple Watch, men för att få använda Apples märkning krävs att produkten lever upp till företagets krav. Bland annat finns det miljökrav på tillverkningen och att klockan måste kunna sitta mot handleden för att läsa av användarens puls. Det är heller inte tillåtet att bygga in magnetiska laddare i armbandet.

Värt att notera är att Apple inte nämner den dolda kontakten någonstans i specifikationerna för armband. Just den planerar ju Reserve Strap som 99mac rapporterade om tidigare att nyttja för att ladda enheten snabbare.

Nu täcker programmet bara armband, men det är möjligt att det i framtiden utökas för att gälla också andra tillbehör.