Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Star Wars-dagen

Påhittad Apple-version av rullande robot

Designern Martin Hajek tar en paus från att skapa konceptbilder av Apples kommande produkter, och presenterar istället en Star Wars-robot i Apple-tappning.

Idag firar 99mac tillsammans med en stor del av världen den internationella #Star Wars-dagen. Många fans ser nog också fram emot 16 december i år när den sjunde filmen i serien har premiär. En av de nya karaktärer som dykt upp i trailers till filmen är den rullande lilla roboten BB-8.

Någon som också verkar uppskatta Star Wars är Martin Hajek, en grafiker som gjort sig känd för välgjorda konceptbilder på ryktade Apple-produkter. På sin webbplats har nu Hajek skapat en serie 3D-modeller som föreställer sig hur det skulle kunna se ut om Apple-designern Jony Ive designat den nya roboten.

Kopplingen är heller inte helt långsökt. I februari publicerades en omfattande artikel om Jony Ive i The New Yorker där det bland annat avslöjades att han bidragit med designtips till de ljussablar som förekommer i den nya filmen.

Hajek tänker sig att Apples version av BB-8 använder många komponenter från befintliga produkter, så som kameralinsen från en Iphone och en Lightning-anslutning. Självklart finns roboten i färgerna rymdgrå, silver och guld.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.