Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Star Wars-dagen

Här är 4 klassiska Star Wars‑spel

För att fira internationella Star Wars-dagen har många digitala spelförsäljare rea på Star Wars-spel. 99mac tipsar om några riktiga guldklimpar, och utfärdar en varning.

Bli ett med kraften framför skärmen

Star Wars är i första hand en serie filmer, men då det under många år inte spelats in nya filmer har många berättelser från en galax långt, långt borta istället tillkommit i böcker, serier och inte minst datorspel. Särskilt under 1990- och 2000-talet släppte speltillverkaren Lucasarts ett flertal riktiga klassiker i olika genrer.

Star Wars-spel av olika slag har dock gjorts nästan ända sedan den första filmen hade premiär. Redan 1978 släppte faktiskt Apple ett olicensierat spel på kassett för sin dator Apple II som gick ut på att skjuta ner de kända TIE-skeppen från filmen. Under 1980-talet kom dussintals olika titlar som återskapade de flesta olika scener från filmerna. Spelen släpptes på spelkonsoler som Atari 2600, Nintendo Entertainment System, Sega Master System och Game Boy och självklart på datorer som Apple II, Macintosh, Amiga och senare Windows. En bra historisk genomgång har gjorts av Jordan Lloyd på Youtube.

Med ett så stort utbud av titlar har det givetvis kommit både välgjorda klassiker som hör hemma i varje spelfantasts samling, och riktigt dåliga stolpskott som helst bör glömmas. Dagens Mac-datorer och IOS-enheter kan köra många gamla spel, även sådana som ursprungligen släpptes till helt andra plattformar. Tack vare försäljningsställen som App Store, Steam och Gog.com finns det också bättre möjigheter än någonsin för Star Wars-älskare att fylla igen luckor i sin spelhistoriska utbildning.

Inför den internationella #Star Wars-dagen som firas den 4 maj har många spelförsäljare anordnat kampanjer där Star Wars-spel går att köpa till kraftigt reducerat pris. Oavett som du är intresserad av lite nyare spel eller vill återuppleva gamla klassiker är det därför ett lysande tillfälle att göra lite digital shopping i helgen. Här tipsar 99mac:s Star Wars-ansvarige om tre härliga klassiker, samt ett som inte åldrats lika väl. Alla spel fungerar dessutom fint på en modern Mac och går att köpa för en spottstyver.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.