Star Wars-dagen

Använd kraften i dig – tävla om hörlurar

Idag är det internationella Star Wars-dagen och här på 99mac firar vi med en tävling med riktigt häftiga priser från en galax långt, långt borta.

Idag firas den internationella Star Wars-dagen, en inofficiell högtid som till åminne av den världsberömda filmserien skapad av George Lucas. Till skillnad från vad många tror är datumet inte valt utifrån när den första Star Wars-filmen hade premiär. Detta skedde istället 25 maj 1977.

Istället kommer datumet från en ordvits på den kända frasen från filmerna "May the force be with you", som gjorts om till frasen "May the fourth be with you" som en referens till 4 maj.

Själva ordvitsens äldsta härledning är en annons som publicerades av det engelska konservativa partiet i samband med att Margaret Thatcher valdes till premiärminister den 4 maj 1979. Annonsens rubrik löd.: "May the fourth be with you Maggie".

Firandet den 4 maj uppmuntras av filmbolaget Lucasfilm (numera ägda av Disney) och yttrar sig på många olika sätt världen över. I många städer anordnas parader och på nätet sprids firandet via en egen hashtagg, #starwarsday.

Tävla och vinn

För att fira 4 maj ordentligt presenterar 99mac tillsammans med SMS Audio en tävling där du har chansen att vinna ett par on-ear hörlurar med sladd och fjärrkontroll till ett värde av 1 595 kronor från en galax långt, långt borta.

I prispotten finns fyra par hörlurar, närmare bestämt ett par av varje modell som beskrivs närmare nedan. Varje vinnare får ett paket som förutom hörlurarna innehåller:

 • Väska med Star Wars-emblem

 • Avtagbar 3-klick kabel med mikrofon och Star Wars-emblem

 • Mjuk rengöringsduk med Star Wars-embelm

 • Star Wars-poster, förstautgåva (storlek 12 x 18 tum)

 • 1 ark Star Wars-klistermärken, förstautgåva

 • Bruksanvisning med Star Wars-märke

 • Äkthetsintyg

Stormtrooper

Den perfekta hörluren när du är ute och patrullerar, arbetar i en kontrollstation eller flyger genom galaxen. Hörlurarna är utrustade med emblem av den välkända Stormtrooper-hjälmen på kåpornas sidor. Det svarta plyschlädret på kåporna och det mjuka huvudbandet med vita sömmar ger underbar komfort. Flyg i formation med äkta studioljud.

Boba Fett

Du kommer inte hitta en hörlur med bättre ljudåtergivning i den här galaxen. Boba Fett-hörlurarna har ett mattgrönt huvudband, glansiga rostfärgade hörselkåpor och elfenbensfärgad kåpstoppning med minnesskum. Vi kunde inte tillverka dem av Beskar – men vi har utrustat dem med ett upphöjt Mandalorian-emblem som minner om en svunnen livsstil.

Rebel Alliance

Perfekt för att skjuta ner "womp rats" på väg hem i din T-16 – Rebel Alliance-hörlurarna har ett robust utseende och underbar ljudåtergivning. Den glansiga ytan och mjuka vita läderklädda minnesskummet på kåporna gör att du känner dig säker på kraften i äkta studioljud.

Galactic Empire

Man ska aldrig underskatta kraften i äkta studioljud. Dessa härlurar från det galaktiska imperiet har en högblank svart yta med svarta kåpkuddar med röd söm. Hörselkåporna har glansigt röd, upphöjda Galactic Empire-emblem. Underkasta dig den mörka sidan.

Gör så här

För att ha chansen att vinna ett av hörlursparen från SMS Audio vill vi att du ägnar dig åt lite produktplacering i någon av Star Wars-filmerna. Använd ett bildredingersverktyg för att montera in den modell du skulle vilja vinna i valfri scen där du tycker de passar.

Instruktioner

 • Leta upp en passande bildruta ur valfri Star Wars-film

 • Använd ett bildbehandlingsprogram för att infoga det hörlurspar som du skulle vilja vinna i scenen: bilder av hörlurarna hittar du här

 • Ladda upp bidraget på valfri bilduppladdningstjänst, exempelvis Postimage, Dropbox eller TinyPic

 • Visa upp bilden i diskussionstråden till denna tävling. Lätt som en plätt!

Priser

 • 1:a pris: Vinner önskad modell

 • 2:e pris: Vinner önskad modell, eller fritt val bland de tre som finns kvar

 • 3:e pris: Vinner önskad modell, eller fritt val bland de två som finns kvar

 • 4:e pris: Vinner det par som finns kvar

Humor och kreativitet kommer att premieras. En jury kommer att utse vinnarna som meddelas via forumets system för privata meddelanden. Vi behöver ditt bidrag senast 17 maj.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
42 svar

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.