Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spela gitarr med Apple‑prylarna

99mac:s Ida Lindkvist dammar av gitarren och tänker börja spela igen. Visst finns det en app för det? Det självklara svaret är ja, och inte bara en heller.

Introduktion

Jag har drömt om att kunna spela gitarr nästan så långt tillbaka som jag kan minnas. En jul gjorde jag slag i saken och önskade mig en gitarr av tomten. Julafton kom och visst, där under granen låg en akustisk gitarr med mitt namn på.

Tomten hade ett krav för att jag skulle få behålla gitarren, och det var att gå en kurs för nybörjare. Sagt och gjort, jag anmälde mig till en kurs hos Folkuniversitetet. Några enkla låtar lärde jag mig innan kursen var över, men tiden gick och gitarren hamnade i en väska bakom en dörr där hemma utan att jag blivit någon gitarrvirtuos.

Nu har intresset återigen vaknat till liv. Gitarren har dammats av, strängats om och fått ett väggfäste så att de spontana spelstunderna lättare ska bli av. Men teknikvän som jag är kan jag ju inte ge mig på detta projekt med att återupptäcka ackorden utan lite prylar och appar till min hjälp.

Det finns ingen tid till att gå en ny kurs, utan nu är det internet som ska få vara min lärare. Det här är helt enkelt en nybörjares guide till gitarrspelande.

För att kunna hänga med på resan behöver du tillgång till en gitarr och efter det kan du välja och vraka bland allt jag testat och välja det som passar just dig.

Jag har använt:
Gitarr
Stämapparat
Mac
Ipad
Iphone

Youtube
Google
Guitar Tuna
Guitar Toolkit
Gitarr Kromatisk Stämmare
Garageband för Mac och IOS
Yousician
Tab Pro

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.