Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS får ny app för musik

Apple har skickat ut den första betaversionen av IOS 8.4 till utvecklare. En av de största nyheterna är en helt omgjord app för musik.

Sedan Apple köpte upp Beats förra året har det spekulerats kring att företaget arbetar på att släppa en egen tjänst för strömmande musik baserad på Beats Music. De senaste ryktena tror att en sådan tjänst kommer att lanseras i sommar i samband med Apples utvecklarkonferens WWDC.

Nyligen släppte Apple IOS 8.3 i en skarp version, men företaget vilar inte utan har redan släppt den första betaversionen av IOS 8.4 till registrerade utvecklare och i den finns en helt omgjord app för Musik som ger en liten försmak på vad sommaren kan bjuda på.

9to5mac har kikat på den nya appen och berättar att gränssnittet är helt omgjort och att den bjuder på några nya funktioner. Gränssnittet påminner en del om Itunes för Mac.

Menyalternativen längst ner i appen har gjorts om, nu finns tre flikar som heter Min Musik, Spellistor och Radio. Genom att svepa åt höger eller vänster byter man mellan flikarna. Längst upp i vyn Min Musik syns de tre senast tillagda låtarna eller albumen och under finns all din musik, både lokalt sparad och musik från molnet. Musiken kan sorteras efter exempelvis artist, album eller låttitel.

Apple har lagt till funktioner för att hantera vad som spelas upp och i vilken ordning. En köfunktion har funnits i Itunes för Mac ett tag redan, men nu kommer det alltså också till IOS. Det går att välja att spela en låt härnäst eller lägga till den i kön.

Några spår av en strömmande musiktjänst finns inte än, och det är heller inte känt om den kommer att läggas till i den här Musik-appen eller finnas som en separat app. Framtida betaversioner kanske avslöjar mer.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.