v5: Målsättningen med 99mac version 5.0

v5: Målsättningen med version 5.0

Sedan förra söndagen har vi arbetat kontinuerligt med 99mac version 5.0. Till skillnad ifrån tidigare uppdateringar har vi inte gjort alla uppdateringar över en kväll utan tagit det stegvis av flera anledningar. Det gör att ni som är hyperaktiva (92 personer besökte 99mac fler än 10 gånger igår - ) inte märker av uppdateringarna lika mycket som andra.

I en stor feedback-diskussion frågade jag vad Ni önskade er för nya funktioner och det är alltid intressant läsning. Jag tänkte sammanfatta era önskemål, våra egna målsättningar och hur vi löst respektive fråga.

Fler nyheter och tester på 99mac
Detta var det vanligaste önskemålet i feedbacktråden och det svåraste att lösa. Alla macanvändare är sugna på det senaste ifrån macvärlden och god rapportering kräver en hel del jobb. Vi har delat in det redaktionella arbetet i tre olika typer: Översättning av amerikanska nyheter, lokala svenska nyheter och testlabbet.

Vår nya <a href=http://www.99mac.se/forum/showthread.php?t=52730>Artikelrobot</a> är en riktig hejare på att skapa nyhetsdiskussioner. Han skapar över 300 nyheter i veckan med rubriker ifrån världens främsta Macsajter.

Vårt nya redaktionsteam bestående av 10 personer har tagit på sig uppgiften att översätta ungefär 1/4 av dessa nyheter - det ger oss 75 nyheter i veckan. Jag kommer koncentrera mig på att skriva lokala nyheter ifrån svenska macbranschen och aktiviteter kring vår gemenskap här på 99mac. Testlabbet ligger i vila just nu i väntan på att vi hittat en ny testledare.

Uppfräschning och småfixar
99mac är en ganska stor sajt. Om du börjar klicka runt i alla menyer och på alla sidor kommer du upptäcka att 99mac är ganska stort. Jag har ägnat en halv vecka åt att göra mängder av småfixar och översättningar av termer som vi missat att översätta tidigare. Även om vi lagt ner mycket tid på detta ser sajten i stort ut som tidigare.

Tobias "Tobot" Nilsson är vår designer, han står bakom mac.se, iPod.se, dom berömda tapeterna på Offtopic.se och en mängd designelement på 99mac.se. Tobot har tagit fram en revolutionerande ny design av 99mac som är under utveckling. Den kräver så stora förändringar att vi inte hinner göra klart den inför version 5.0. Därför har vi valt att inte göra fler ändringar av förstasida och forum innan vi gjort klart Tobots nya design. Kanske version 5.1?

Jag skapar en separat sammanställning av alla förändringar om en stund.

Vända skutan - Plus och Pro
Vårt huvudönskemål inför version 5.0 var att <a href=http://www.99mac.se/forum/showthread.php?t=52342>äntligen vända skutan</a>. Vi har skapat två nya medlemsgrupper kallade 99mac Plus och 99mac Pro. I en separat lansering senare idag kan du läsa mer om dessa medlemsgrupper.

Vi behöver mer resurser i form av aktiva teammedlemmar och pengar för att kunna överleva och utvecklas. Tack våra nya Plus och Pro-medlemmar tror jag att vi har en möjlig lösning på det problemet. Idag kommer vi presentera en del unika Plustjänster såsom det nya Plusforumet och bildgalleriet.

Beslutet att införa Plus och Pro är helrätt, det har reaktionerna ifrån er medlemmar visat.

Kommentarer
3 svar

Bakom tredje luckan i Geeks Julkalender döljer sig en ATX-låda från Fractal Design och Venturi-fläktar till lågpris.

Denna veckan är poddstudion spekulationernas högborg. Amanda, Jakob och Andreas pratar om ett kommande mystiskt möte hos Apple, Iphone 8-rykten och julen som närmar sig.

En berömd regissör hälsar god jul för en svensk klädkedjas räkning, i veckans fredagsvideo.

Apple ska med hjälp av drönare försöka göra en bättre kartapp än rivalen Google.

Sköna toner hör julen till, och 99-redaktionen bjuder på två finfina spellistor med den allra mest juliga musiken.

Andra luckan i Geeks Julkalender är öppnad, och här hittar vi tjusiga hörluar från Bose. 700 kronor rabatt är inte fel, men du kan också vinna dem.