Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Spydiga Carrot tillbaka med vädret

Appar för att hålla koll på vädret finns det gott om, men först nu finns det en som levererar väderleksrapporten tillsammans med förolämpningar och äkta skadeglädje om det skulle råka regna. 99mac testar.

Carrot är en spydig och rent ut sagt elak robot som i en serie appar för IOS bråkar med användare som vill träna, vakna eller räkna kalorier. I den allra senaste appen ger hon väderleksrapporter och 99mac har självklart laddat ner appen för ett snabbtest.

Att komma igång tar bara någon minut och inkluderar att ge Carrot tillgång till din platsdata, men känns det obekvämt går det att ange en stad eller ett postnummer också.

När Carrot lokaliserat vädret för Stockholm där 99mac-redaktionen befinner sig syns information så som aktuell temperatur tillsammans med en uppskattning om hur det känns och vindhastighet. Vädret idag är mulet och det regnar bitvis så Carrot är extra skadeglad och en "meatbag" eller människa står och gråter.

Genom att svepa över skärmen kan jag växla mellan att se de tre kommande dagarnas väder eller för de kommande timmarna. Väderdatan kommer från Forecast.io och tycks komma fram till samma väder som mina andra väderappar i telefonen. Även om det inte tycks regna exakt just nu i skrivande stund gjorde det alldeles nyss när jag var ute och hämtade lunch så appen och verkligheten är nära varandra om än inte exakt. Som det brukar vara med väderleksrapporter med andra ord.

Det går att lagra flera orter om man vill hålla koll på vädret också på andra platser än hemma. Genom att klicka längst upp i appen kan man byta plats. Förutom verkliga platser kan Carrot berätta om vädret på 21 hemliga platser som man måste låsa upp. En fick jag tag på bara genom att lägga till en extra ort, men andra ska enligt uppgift kräva lite mer arbete för att låsa upp.

Genom att svepa uppåt på skärmen kommer det mer detaljerad väderinformation som när solen går upp eller ner och lufttryck. Carrot Weather bjuder också på en widget till Notiscenter, men den visar bara vädret för de kommande fyra dagarna tillsammans med en kommentar ("Haha, det är tre grader och det regnar.") och det händer inget särskilt om man trycker på den.

Just nu kostar appen 29 kronor på #App Store och det är den väl värd med tanke på Carrots fantastiska personlighet. Något så tråkigt som att hålla reda på om man behöver ett paraply med sig idag blir lite roligare.

Namn
CARROT Weather - Talking Forecast Robot
Plattform
IOS
Utvecklare
Grailr LLC
Version
1.0
Pris
29,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.