Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Marvell satsar på Homekit i det smarta hemmet

Halvledarföretaget Marvell satsar på Apples ramverk Homekit genom att erbjuda ett utvecklarverktyg i sina plattformar för det smarta hemmet.

Marvell Technology Group är en multinationell utvecklare av halvledare, vars produkter återfinns i enheter av bland andra Samsung, Microsoft, Panasonic, Sony, Western Digital och Seagate. Marvell skeppar över en miljard kretsar per per år inom områden som mobila nätverk och molntjänster, men även lösningar riktade mot konsumenter.

#Marvell är en av de ledande utvecklarna av kretsar avsedda för det som kallas #sakernas internet. Det är ett samlingsbegrepp som innebär att bland annat hushållsapparater, fordon och andra saker kopplar upp sig mot internet och kommunicerar med varandra.

Nu tillkännager Marvell att bolaget satsar på Apples ramverk #Homekit genom ett utvecklarverktyg som ska göra det lätt för tillverkare att lägga in stöd för ramverket i sina produkter. En av företagets grundare, Weili Dai, säger i ett pressmeddelande:

"På Marvell siktar vi på att utöka rollen av "sakernas internet" i hemmet, vilket är en tydlig trend i den nya tidens livsstil. Genom att lägga till stöd för Homekit hoppas vi ge miljoner kunder över hela världen tillgång till anslutna appar och upplevelser."

Marvells utvecklingsverktyg för Homekit finns inledningsvis tillgängligt på bolagets plattform EZ-Connect Wifi Microcontroller 88MC200 och den trådlösa sändaren 88W8801. Dessa används redan i många produkter för det #smarta hemmet.

Apple presenterade sitt ramverk Homekit under WWDC i juni 2014. Med det kan IOS 8 användas för att styra och kontrollera ansluten utrustning i hemmet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.