Det kan vi få se från Apple på måndag

På måndag kväll är det dags för Tim Cook och hans kollegor att hålla ett speciellt evenemang med nyheter. 99mac går igenom vad vi kan få se, och bedömer sannolikheten.

Apple Watch

I september visade en stolt Tim Cook upp den smarta klockan Apple Watch, och tillkännagav att den skulle börja säljas under början av 2015. Detta visade sig under Apples senaste kvartalsrapport betyda april, och i takt med att lanseringen kommer närmare har Apple Watch börjat dyka upp i magasin som Self och Vogue.

Fortfarande återstår många frågetecken när det gäller Apple Watch, så som vad de olika modellerna kommer att kosta, och hur Apples butiker kommer att anpassas för att sälja de lyxigare varianterna. Under kvällen den 9 mars kan Apple reda ut alla dessa frågor.

Prognos: MYCKET SANNOLIKT

Det här är vad det handlar om. Apple Watch ska börja säljas i april, och fortfarande är det mycket vi inte vet. Räkna med att Apple Watch kommer att ha huvudfokus under måndagskvällens event, och bli inte förvånade om någon framgångsrik apputvecklare gör ett gästframträdande för att demonstrera stödet från tredje part.

Ny Macbook Air

Den omtalade nya supertunna datorn från Apple har det ryktats om i snart ett års tid, mestadels från asiatiska nyhetskällor. I juli rapporterade 99mac uppgifter om att en nydesignad Macbook Air planerades för slutet på 2014, men att den kunde komma att försenas till 2015 på grund av Intels leveransproblem.

En rapport från oktober 2014 gjorde gällande att den nya Macbook Air-modellen börjat produceras i begränsad upplaga, och i januari uppgavs att datorn börjat masstillverkas inför en lansering under årets första kvartal.

Andra rapporter pekar mer mot en lansering dröjer ända till WWDC i sommar, bland annat Wall Street Journal nyligen.

Prognos: SANNOLIKT

Är det äntligen dags nu? Det har ryktats om en fläktlös supertunn bärbar dator från Apple länge nu, och när nu Intel fått igång produktionen av sina strömsnåla Broadwell-processorer hoppas vi på en lansering. Kommer den inte nu blir det först under WWDC, tror vi.

Ny Apple TV

Apple TV kallades länge en "hobby", men Tim Cook medgav förra året att en produkt som genererar över en miljard dollar åt Apple knappast kan kallas för det längre. Både Cook och Eddy Cue har också uttalat Apples starka intresse för TV-branschen.

Redan i januari förra året ryktades det om en uppdatering under 2014, men den har inte blivit av trots uppgifter om förhandlingar med både nätverks- och innehållsleverantörer. Tröga diskussioner med de sistnämnda uppgavs dock försena en ny Apple TV till 2015.

Det senaste vi hörde om Apples planer på TV-området var att en egen nätbaserad TV-tjänst förbereddes, vilket rapporterades av Recode i början av februari.

Prognos: INTE SANNOLIKT

Det här är en annan produkt som det varit tal om länge, men vågar vi hoppas? Enligt tidigare information är den största bromsklossen fortfarande avtal med innehållsleverantörer, och det verkar allt mer sannolikt att nyheter om en ny Apple TV kommer att dröja till WWDC i juni, om inte ännu senare.

Ipad Pro

Rykten om en större Ipad-modell med mer avancerade funktioner för grafiker och affärsverksamhet har pågått en längre tid och från många olika källor. Enligt en rapport från Bloomberg i augusti ska modellen släppas under det första kvartalet i år, vilket pekar mot ett framträdande den 9 mars.

I november förra året hävdade den välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo att "Ipad Pro" led av produktionssvårigheter och därför inte kunde börja masstillverkas förrän under årets andra kvartal, med en lansering senare under 2015. I januari presenterade Kuo nya uppgifter om att Apple kan utveckla en tillhörande penna till Ipad Pro.

Med bara några dagar kvar innan evenemanget har både Wall Street Journal och Bloomberg publicerat nya rapporter som hävdar att den nya plattan dröjer. Problemen med att tillverka bildskärmarna, som uppges bestå av oxidmaterial, har gjort att Apple nu siktar på en lansering under senare halvan av året. WSJ uppger också att Apple överväger att utrusta den nya produkten med kontakten USB 3.0 för att snabba upp dataöverföring och laddningstider.

Prognos: INTE SANNOLIKT

Det viskades mycket om en ny Ipad-modell med större skärm tidigare förra året, men 2015 har det mestadels varit tyst. Vi tror att om en lansering vore nära förestående skulle det ha dykt upp fler läckta komponentbilder. Mer troligt är att produktionen av Ipad Pro senarelagts till senare under 2015.

Apple Car

Under året har uppgifter kommit att Apple planerar att ge sig in i bilbranschen med en egenutvecklat bil. Apple har rekryterat mycket personal från biltillverkare som Mercedes-Benz och Tesla, och spekulationerna om vad det handlar om har kretsat från en elbil till självkörande fordon.

Prognos: TOTALT OSANNOLIKT

Vore det inte häftigt om kvällen avslutades med en "one more thing" och Phil Schiller sladdade in på scenen i en vit glänsande Apple-bil? Skämt åsido, Apple arbetar säkert på något intressant som har med bilar att göra, men det arbetet lär pågå länge än.

Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson

Enligt rykten ska Samsungs nästa flaggskepp bli först med nästa generations Snapdragon-krets och kan roffa åt sig alla kretsarna i första omgången.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.