Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

MWC 2015

Delad förstaplats för Iphone 6

Apple vinner pris under Global Mobile Awards, men tvingas dela prispallen med ett annat bolag i utmärkelsen "bästa smarta mobiltelefon".

Under #Mobile World Congress delas utmärkelsen Global Mobile Awards ut varje år i ett antal olika kategorier. Priset är ett av mobilbranschens mest prestigefyllda, och har genom åren delats ut till bland annat jättar som Facebook och Samsung. Även appar som Evernote, Swiftkey, Angry Birds, samt Device 6 från svenska Simogo har tagit emot priser under tidigare år.

Årets priser delas ut i hela nio olika kategorier, och varje kategori har ett antal utmärkelser. Sammanlagt handlar det om 40 stycken priser som delas ut.

Prisutdelare detta år var komikern och skådespelaren John Cleese, som inledde ceremonin med att berätta om hur teknik kan användas för att förbättra kommunikation, och fortsatte med att berätta anekdoter om jobbiga hotellupplevelser han varit med om.

En av de tyngsta kategorierna gäller dock hårdvara, och här hämtade Apple hem priset för bästa smarta mobiltelefon för Iphone 6, tillsammans med LG:s telefon G3. Juryns motivering lyder:

"Iphone 6 är inte bara större – den är bättre på alla sätt. Större, och ändå dramatiskt mycket tunnare. Mer kraftfull, men anmärkningsvärt strömsnål. Med en smidig metallyta som sömlöst möter den nya Retina HD-skärmen. Det är en enhetlig form där hårdvara och mjukvara fungerar perfekt unisont, och skapar en ny generation Iphone som är bättre oavsett mått."

Apple har tidigare vunnit pris för bästa smarta mobil 2011 med Iphone 4, och har också vunnit i kategorin "bästa surfplatta" för Ipad 2 (2012) och för Ipad Air (2014). I år gick det priset dock till Microsoft för sin Surface Pro 3.

Samtliga vinnare i de olika kategorierna går att se på Global Mobile Awards webbplats.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.