Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-event i mars, patentproblem och nya Macbook Air lyser med sin frånvaro

Med hela helgen framför oss passar redaktionen på att samla det mest intressanta från veckan som gått.

Varje vecka publicerar 99mac-redaktionen nyheter, tester, guider och krönikor. För att du inte ska riskera att missa något samlar vi det mest intressanta från #veckan som gått nedan.

Förutom att skriva på sajten finns 99mac också på Facebook, Twitter och Flipboard och det går att prenumera på vårt nyhetsbrev som kommer en gång i veckan. Besök inställningarna för din profil här på 99mac för att aktivera nyhetsbrevet om du inte redan får det.

Apple i rampljuset 9 mars

Apple har nu bekräftat att det blir ett mediaevent den 9 mars, där Apple visar upp någonting från scenen på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco. YBCA har använtas av Apple flera gånger tidigare, bland annat för att presentera Ipad 2010.

Det är knappast någon högoddsare att evenemanget kommer att kretsa kring Apple Watch. Klockan ska börja säljas i april, åtminstone i USA, men än så länge har Apple inte avslöjat exakt datum, och inte heller vad den kommer att kosta förutom startpriset.

Vi tror att Apple nu kommer gå in på detaljer om Apple Watch, och berätta allt om batteritid, vattentålighet, huruvida armbanden går att köpa separat och allt annat vi behöver veta innan det är dags att börja köa utanför en Apple-butik.

Vi hoppas också på att få mer information om när klockan kommer till Sverige, och gärna att Apple passar på att lansera lite annan hårdvara när de ändå har världens uppmärksamhet. En fläktlös Macbook Air vore till exempel trevligt.

Läs mer:
Apple livesänder evenemang i mars

Apple drabbas av patentproblem

Det tycks vara vardag för stora teknikföretag att dras in i olika rättsliga tvister. Den gångna veckan har Apple åkt på en smäll i amerikansk domstol och måste betala skadestånd på omkring 4,5 miljarder kronor till företaget Smartflash, som inte gör egna produkter men däremot äger en del patent. Inte bra, tycker Apple som kommer att överklaga.

Samtidigt stämmer svenska Ericsson Apple för olovlig användning av 41 patent. Bakgrunden är att avtalet som gällt mellan de båda företagen precis gått ut, och då de misslyckats med att enas om ett nytt avtal stämde de båda företagen varandra i januari.

Apples advokater ser alltså inte ut att behöva säga upp parkeringstillståndet utanför domstolsbyggnaden de närmaste åren.

Läs mer:
Apple livesänder evenemang i mars
Apple stämmer Ericsson
Svenska Ericsson stämmer Apple

Ännu inga Macbook Air

I början av månaden rapporterade 99mac uppgifter från Apple-sajten Letem Světem Applem som sade att Apple skulle göra en mindre uppdatering av Macbook Air i slutet av februari. Uppdateringarna skulle framförallt bestå i att datorn utrustas med Intels nya Broadwell-processorer, som drabbats av förseningar.

Nu är månaden slut, och vi kan konstatera att ryktet inte visade sig stämma. Vi bedömer det dock fortfarande troligt att Apples bärbara maskiner inom kort får en uppfräschning, även om det inte blev av den här månaden. Möjligtvis dyker uppdaterade modeller upp i samband med eventet den 9 mars, även om vi hoppas på att Tim Cook ägnar tiden på scenen åt roligare nyheter.

Läs mer:
Rykte: Nya Macbook Air i slutet av februari

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.