Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Reparationsprogram för Macbook Pro, Ipad Mini kan försvinna, och Apple stjäl personal för att bygga batterier

Med hela helgen framför oss passar redaktionen på att samla det mest intressanta från veckan som gått.

Varje vecka publicerar 99mac-redaktionen nyheter, tester, guider och krönikor. För att du inte ska riskera att missa något samlar vi det mest intressanta från #veckan som gått nedan.

Förutom att skriva på sajten finns 99mac också på Facebook, Twitter och Flipboard och det går att prenumera på vårt nyhetsbrev som kommer en gång i veckan. Besök inställningarna för din profil här på 99mac för att aktivera nyhetsbrevet om du inte redan får det.

Reparationsprogram för Macbook Pro

Apple har konstaterat att vissa modeller av datorn Macbook Pro har ett tillverkningsfel på grafikkortet, och kör igång ett förlängt garantiprogram i Sverige den 27 februari.

Vi har sett många användare både på vårt forum och på annan plats som haft problem med sina Macbook Pro. Det är alltså på tiden att Apple nu uppmärksammar problemet och erbjuder kostnadsfri reparation av de berörda datorerna, och återbetalning till de som kunder som redan har bekostat en servicehantering av sina datorer. Om du har en Macbook Pro köpt 2011, 2012 eller 2013 kan det vara en bra idé att kontrollera om den omfattas av reparationsprogrammet.

Läs mer:
Apple startar reparationsprogram för Macbook Pro

Ipad Mini kan försvinna

Rapporter från leverantörer i Asien gör gällande att de inte mottagit några ordrar från Apple för en ny modell av Ipad Mini, och det spekuleras nu i att Apple kanske kommer att förtidspensionera sin minsta modell av Ipad.

Ipad Mini har haft en brokig karriär. Den lilla apparaten började sin existens i princip som en nedbantad Ipad 2, och var alltså vid lanseringen 2012 redan "gammal" hårdvara. Bättre blev det när Ipad Mini 2 kom 2013, som hade en likvärdig prestanda som sitt storasyskon Ipad Air. Ipad Mini 3 som kom förra året innehöll dock inga förändringar förutom Touch ID, och mini-modellen var därmed tillbaka till att ligga ungefär ett år efter vad gäller prestanda.

Vi på 99mac gillar verkligen formatet på Ipad Mini, och hoppas att den inte försvinner ur Apple sortiment. Det verkar heller inte sannolikt med tanke på att Apple sålde drygt 21 miljoner Ipad under förra kvartalet, och en stor andel av dessa är Ipad Mini. Mer troligt är att den lilla Ipad-modellen förpassas till en mer tillbakadragen tillvaro, liknande hur Mac Mini inte uppdateras lika ofta som andra datormodeller.

Läs mer:
Ipad Mini kan försvinna

Apple anklagas för att ha stulit personal?

Förra året var Apple inblandade i ett stort rättsfall där företaget anklagades för att ha kommit överens med flera andra teknikjättar i Kalifornien om att inte stjäla personal från varandra.

Nu kan Apple se fram emot ännu en rättegång, men den här gången anklagas de tvärtom för att ha stulit personal. Enligt batteritillverkaren A123 Systems har Apple haft kontakt med fem viktiga nyckelpersoner inom företaget, och lockat över dem till Apple för att jobba med ny batteriutveckling.

Det kan tyckas ironiskt att Apple hamnar i trångmål både för att ha lockat personal från andra företag, och för att ha enats om att inte göra det. Men det är egentligen inte mer komplicerat än att det finns lagstiftning gällande rekrytering av andra företags anställda i Kalifornien, och ett brott mot denna lagstiftning ger juridiska konsekvenser.

Huruvida Apple i slutändan bedöms skyldiga i det nu aktuella fallet kan det dock dröja innan vi får veta.

Läs mer:
Apple anklagas för att ha stulit personal

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.