Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple anklagas för att ha stulit personal

Batteritillverkaren A123 anklagar Apple för att olovligen ha rekryterat personal med viktiga kunskaper om ny batteriteknologi.

Apple riskerar ännu en rättegång gällande personal från ett annat företag. Den här gången anklagar A123 Systems Apple för att ha rekryterat fem stycken nyckelpersoner som arbetade med att framställa ny batteriteknologi. Detta rapporterar Law 360 som också skriver att Apple anställde personerna i syfte att skapa en egen utvecklingsavdelning för batterier.

A123 hävdar i en stämningsansökan att de fem personerna alla har klausuler i sina kontrakt som förbjuder dem att arbeta för ett konkurrerande företag. Vidare anklagar de Apple för att ha brutit mot rådande konkurrensregler i sin rekrytering av personalen.

Efter att de fem personerna ifråga lämnat A123 Systems hittades på deras arbetsdatorer e-postkonversationer mellan dem och rekryteringspersonal från Apple. Sedan juni 2014 ska Apple ha fört en "aggressiv" kampanj för att locka personal från företaget till Cupertino.

Enligt beskrivning på sin webbplats utvecklar A123 Systems avancerad batteriteknik för transportmedel och andra kommersiella produkter. Det specifika projekt som de fem personerna arbetade med är nu lagd på is, då ersättare med tillräcklig kompetens inte kunnat hittas.

Den senaste tiden har det ryktats om att Apple utvecklar en ny produkt relaterad till bilar, vilket kan vara en elbil eller rentav ett självkörande fordon, alternativt ett mjukvarystem. Apple har också försökt leja personal från biltillverkaren #Tesla.

A123 kräver skadestånd och betalda rättegångskostnader, samt att den berörda personalen ålägs med arbetsförbud hos Apple och andra konkurrerande företag under ett år.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.