Gröna Apple, Iphone dåligt kap för tjuven och när kommer Apple Pay?

Med hela helgen framför oss passar redaktionen på att samla det mest intressanta från veckan som gått.

Varje vecka publicerar 99mac-redaktionen nyheter, tester, guider och krönikor. För att du inte ska riskera att missa något samlar vi det mest intressanta från #veckan som gått nedan.

Förutom att skriva på sajten finns 99mac också på Facebook, Twitter och Flipboard och det går att prenumera på vårt nyhetsbrev som kommer en gång i veckan. Besök inställningarna för din profil här på 99mac för att aktivera nyhetsbrevet om du inte redan får det.

Apple och miljön

Apple fick en gång i tiden hård kritik av bland annat Greenpeace för att inte vara särskilt miljövänliga, men företaget har jobbat på sin image och pratar numera mycket om miljön. Nyligen berättade vd:n Tim Cook om att företaget investerar i ytterligare en solkraftspark som kommer att generera tillräckligt med el för att täcka upp hela företagets verksamhet i Kalifornien.

Vi kan bara ge tummen upp och hoppas att fler tar efter och att Apple inte slutar utan fortsätter att bli grönare och grönare så att vi kan använda våra favoritprylar och molntjänster utan att behöva skämmas allt för mycket.

Läs mer:
Apple bygger ny solkraftspark i Kalifornien

Iphone-stölderna minskar

Personer som inte kan hålla reda på mitt och ditt är det ingen som tycker om, men nu tycks det som att just IOS-enheter blivit mindre åtråvärda som stöldgods tack vare Apples aktiveringslås i IOS.

Aktiveringslåset gör det betydligt svårare för någon obehörig att använda eller radera en stulen Iphone eller Ipad och myndigheter i USA och Storbritannien rapporterar att stölderna minskat kraftigt sedan Apple introducerade funktionen år 2013.

Vi på 99mac hoppas att kunskapen om den här funktionen nått ut också till eventuella tjuvar i Sverige och att samma positiva trend pågår här.

Läs mer:
Färre Iphone-stölder sedan Apple introducerade aktiveringslås
"Hitta min Iphone" i praktiken

Mobila betalningar – när blir det verklighet?

99mac-redaktionens Ida Lindkvist och hennes Iphone 6 är i princip oskiljaktiga som ni kanske redan noterat. Överst på önskelistan just nu är att kunna använda den för att betala. Den här veckan har mobila betalningar återigen diskuterats på redaktionen sedan ett amerikanskt flygbolag meddelat att deras resenärer kan betala med #Apple Pay i luften.

– Det går inte en dag utan att jag önskar att jag kunde betala med mobilen jämnt. Jag är helt såld på hur Uber fungerar eller Close Wallet. Det känns så gammaldags att köa, leta efter rätt kort, komma ihåg pin-koden, vänta på kvittot innan man kan knalla vidare, säger hon.

Det finns redan flera mobila betallösningar, men än ingen har slagit igenom på bred front. Apple Pay får väldigt gärna komma till Sverige någon gång och resten av världen för den delen. Av det vi sett är systemet tillräckligt enkelt, smidigt och säkert för att sopa banan med konkurrenterna.

Läs mer:
Flygbolag inför Apple Pay
Apple släpper mobil plånbok

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.