Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple utmanar Tesla med hemligt projekt

Fler uppgifter pekar mot att Apple driver ett hemligt utvecklingsprojekt relaterat till bilar, som skulle göra företaget till en direkt konkurrent till Tesla.

Förra veckan skrev 99mac om en svart bil med kameror på taket som synts i San Francisco. Bilen hyrdes av Apple, vilket ledde till spekulationer om att företaget inlett en satsning på att förbättra sina karttjänster med en gatuvy, eller rentav börjat intressera sig för självkörande bilar.

Nya uppgifter pekar nu mot att sanningen kan ligga betydligt närmare de förarlösa bilarna än vad som först verkade sannolikt. Business Insider har fått e-post från en Apple-anställd som vill vara anonym, men som uppger att Apple bedriver utveckling som är relaterad till fordon.

Enligt rapporten kommer många tidigare anställda hos biltillverkaren #Tesla till Apple för att jobba på projektet. Källan hos Apple skriver:

"Apples senaste projekt är för spännande för att avstå från. Jag tror att det kommer förändra landskapet och ge Tesla en ordentlig match."

Enligt tidningen arbetar idag ett femtiotal personer på Apple som tidigare fanns hos Tesla. De flesta av dessa är ingenjörer som gjort praktik hos biltillverkaren, och är inriktade på mekanik, produktion och robotteknologi.

Tesla lockar fler

Samtidigt har Tesla närmare 150 personer hos sig som tidigare jobbade på Apple, vilket 99mac rapporterade om förra veckan. Apple uppgavs då försöka locka mer personal med hjälp av högre lön och bonus.

Vad Apples hemliga projekt går ut på är dock ren spekulation i dagsläget. Det förefaller trots allt knappast troligt att Apple utvecklar egna bilar. Mer troligt är att Apple vill utmana Tesla på mjukvaruområdet genom en utveckling av sitt befintliga system Carplay.

Tesla erbjuder i dagsläget funktioner som att låsa upp och starta bilen med hjälp av en app. Carplay är däremot begränsat till att komma åt vissa Iphone-funktioner från bilens kontrollpanel såsom musik, telefon och kartor. Men en ny version av Carplay skulle kunna ge fler funktioner för att kontrollera själva bilen. Personal som har erfarenhet inom detta är därmed guld värt både för Apple och Tesla.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.