Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svensk teknik styr lönnmördarspel med ögonen

Att använda ögonen för att styra datorspel blir vanligare, och när ett av marknadens bästsäljande spel provar på ögonstyrning är det ett svenskt bolag som står för tekniken.

Svenska Tobii Tech är ett av de ledande företagen inom så kallad eyetracking, alltså teknologi där datorgränssnitt styrs med ögonen. Nu rapporterar den internationella spelutvecklaren Ubisoft att deras spel Assasins Creed Rogue införlivar tekniken från Tobii Tech när spelet släpps för pc. Oscar Werner, vd för Tobii Tech säger i ett pressutskick:

– Med hjälp av eyetracking koordineras spelarens och huvudpersonens sinnen på ett sätt som känns helt naturligt, vilket skapar en verkligt uppslukande känsla. Vi har lagt till en intuitiv och naturlig modalitet utan att hämma spelarens förmåga, ta bort något eller behöva göra någon kompromiss i spelupplevelsen i Assasins Creed Rogue.

Assasins Creed är en mycket framgångsrik spelserie där spelaren ikläder sig rollen som en lönnmördare i ett flertal historiska miljöer. De olika delarna i serien har prisats för sina kontroller som låter huvudpersonen klättra på väggar, hoppa över tak och utföra andra akrobatiska konster. Assasins Creed Rogue är den åttonde delen i huvudserien och släpptes till konsoler i november 2014. Det kommer ut till pc 10 mars i år.

För att utnyttja tekniken krävs ett tillbehör som monteras på datorn och läser av spelarens ögon. Därefter kan spelet styras med mus och tangentbord som vanligt, men med ögonstyrning som komplement. När spelaren tittar åt vänster på bildskärmen kommer spelkaraktären också att se åt vänster i sin omgivning, och den virtuella kameran följer med i rörelsen.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.