Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple söker medarbetare till sökmotor

En publicerad arbetsannons tyder på att Apple kan arbeta på en egen sökmotor.

Apple har publicerat en arbetsannons där de efterfrågar en teknisk ingenjör för att arbeta med ett projekt som kallas "Apple Search".

Enligt arbetsbeskrivningen kommer personen att hjälpa till med att "revolutionera hur människor använder sina datorer och mobila enheter". Sökplattformen uppges stöda "hundratals miljoner användare".

Detta har lett till spekulationer om att Apple kan vara på väg att utmana Google, Microsoft och Yahoo med en egen sökmotor för internet. Vissa rykten om detta har funnits tidigare. 2012 anställde Apple sökmotorveteranen William Stasior som tidigare arbetat på Amazon och Altavista, enligt en rapport hos All Things D.

Att Apple letar personal för att utveckla sökningar behöver dock inte betyda att företaget planerar en traditionell sökmotor. Det kan istället handla om att utveckla och förbättra befintliga funktioner som Spotlight, den inbyggda sökfunktionen i OS X och IOS eller Siri.

Den digitala assistenten Siri kan redan nu i viss mån söka efter information på internet, men förlitar sig då på andra tjänster som Bing och Yahoo.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.