Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte

Apple förbereder nätbaserad tv-tjänst

Apple uppges förhandla med innehållsleverantörer om att samla ett stort programutbud och erbjuda i form av en egen nätbaserad tv-tjänst.

Långvariga rykten hävdar att Apple förbereder en ordentlig uppdatering till Apple TV. Uppgifter från förra året gör gällande att Apple bland annat köpt upp kapacitet från internetleverantörer och arbetat med att ta fram avtal med tv-bolag och kanaler.

Nu rapporteras det om att dessa avtal kan leda till att Apple lanserar en helt egen tv-tjänst. Enligt Recode uppger nu flera chefer inom tv-industrin att Apple vill erbjuda en tjänst som samlar innehållet från flera olika kanaler och studior i flera programpaket.

Hittills har Apple endast erbjudit ett mycket begränsat utbud genom sin Apple TV, där enskilda bolag som HBO och SVT fått äran att ha appar med sitt innehåll. En möjlig framtida Apple TV skulle kunna fortsätta erbjuda detta genom en egen App Store där kanaler kan släppa egna appar.

Om Apple nu istället börjar samla utbud från flera olika källor och sälja som paket under en egen märkning skulle det inte innebära en revolution mot hur många leverantörer arbetar idag. Däremot skulle en sådan tjänst rimligen vara nära kopplat till Apples hårdvara, och förhoppningsvis bjuda på ett tilltalande gränssnitt och användarupplevelse.

Samtalen med innehållsleverantörerna uppges dock ännu vara i ett tidigt stadium, och många instanser uppger att de ännu inte påbörjat diskussioner med Apple. Även om uppgifterna stämmer kan det alltså dröja innan en överenskommelse om pris och andra villkor nåtts.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.