Runify hjälper till med löpträningen

Många vill ha med sig musik ut i löpspåren som extra motivation. Appen Runify använder musik från Spotify och kan bland annat matcha musik till ditt tempo.

Det är inte för inte som många motionärer syns ute i spåren med hörlurar. En del gillar att lyssna på böcker eller poddradio, medan andra föredrar musik. Benen börjar automatiskt att röra sig i takt till musiken, allt som behövs är en lämplig spellista.

Jonas Nolte ville lägga mindre tid på att fixa musik och mer tid på sin träning och har därför tagit fram appen Runify som nu finns i App Store. Appen använder musik från Spotify för att matcha ditt tempo, hålla ett visst tempo eller växla mellan snabba och långsamma låtar vid intervallträning.

Innan du sätter fart får du välja vad för sorts träning du tänkt ägna dig åt. Det finns två lägen, "Free run" och "Interval" och det finns några alternativ för varje. Det går att springa utan musik, välja någon av två färdiga spellistor, eller ta någon av sina egna listor från Spotify. Upp till tre listor kan kombineras.

Om du ska ut och springa fritt kan du välja om du vill att Runify ska matcha musiken efter ditt tempo, eller om den istället ska välja musik med ett visst tempo. Det är bra om du vill hålla en viss hastighet. Appen ger dig ett reglage där du väljer BPM (Beats Per Minute), men visar också vad det motsvarar i tempo (minuter per kilometer).

Runify väljer en ny låt baserad på ditt tempo när varje låt är slut. Appen kommer inte att byta låt mitt i om du plötsligt byter tempo, men det finns enligt Nolte planer på att uppdatera appen med en sådan funktion i framtiden.

Väljer du istället att springa intervaller ger appen dig möjlighet att ställa in hur många intervaller du ska springa och hur länge du vill springa respektive vila i antal sekunder.

Runify räknar ner innan intervallerna startar och appen spelar en snabbare låt i det antal sekunder som du valt innan den byter till en lugnare för viloperioden. Till nästa intervall byter den tillbaka till den första låten om den inte är slut.

När man är klar går det att avsluta träningen i appen och om man vill skryta går det att dela hur det gick via Facebook.

All statistik från träningarna samlas på ett ställe i appen. Det går att se totaltid, distans, steg och kalorier för varje loggat pass och appen räknar ut hur många steg du tog per minut i genomsnitt, genomsnittshastigheten och visar både ditt långsammaste och ditt snabbaste tempo. Det går också att jämföra sina träningspass exempelvis vecka för vecka för att se förändringar.

Appen är gratis att ladda ned, men för att låsa upp alla funktioner via ett köp inuti appen får man lägga ut 19 kronor.

Namn
Runify - Workout with music, Interval-timer, GPS Running, HIIT
Plattform
IOS
Utvecklare
Jonas Nolte
Version
1.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Veckans avsnitt avhandlar hörlurarna Beats X, Mobile World Congress, rykten om nya Ipad-modeller samt ögonskanning.

Varje fredag brukar 99mac tipsa om något roligt från världens största videoarkiv Youtube. Idag uppmärksammar vi självklart Steve Jobs som skulle ha fyllt 62 år idag.

Version 10.2.1 av IOS minskar risken för att Iphone 6 och 6S ska stänga av sig plötsligt enligt Apple.

Apple väntas nästa månad presentera uppdaterade modeller av Ipad, men de kraftfullare modellerna kan börja säljas först till sommaren enligt en ny rapport.

I en uppmärksammad video på Twitter börjar en Iphone 7 Plus ryka och smälter av överhettning. Apple säger nu att de utreder händelsen.

Googles moderbolag Alphabet stämmer taxitjänsten Uber och anklagar bolaget för att ha stulit teknologi.