Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

99mac testar Iphone-hållare för bilen

Montar är en universalhållare för bilen som passar flera enheter inklusive Iphone 6. 99mac testar om den duger för uppgiften att hålla vår telefon både synlig och ur vägen.

När man kör är det en god idé att hålla händerna på ratten och ögonen på vägen och därför är det en lika god idé att investera i en bilhållare för sin telefon. Med en sådan blir det lätt att snabbt kasta en blick på telefonen för att se när det är dags för nästa sväng eller vem som ringer.

99mac har testat Montar, en universalhållare för bilar som passar för bland annat Iphone 6 och 6 Plus. Hållaren fästs med en sugpropp och kan sitta både i vindrutan och på instrumentpanelen. Sugproppen kommer med skyddsplast och när vi tagit bort den fastnar hållaren på första försöket i testbilens vindruta. För den som inte blev nöjd med placeringen, eller önskar flytta hållaren mellan flera fordon kan Montar enkelt tas loss och monteras igen. Om det behövs får man tvätta av sugproppen mellan.

Telefonen fästs mellan två små hakar som är klädda med gummi på insidan för att skydda enheten. Hakarna anpassar sig efter telefonens storlek och enheter med upp till 6-tumsskärm kan fästas mellan hakarna. Genom att lossa på en skruv kan skärmens vinkel anpassas.

Till skillnad från en del andra hållare går det att sätta dit eller ta loss telefonen med bara en hand. Hållaren sitter stadigt i rutan och det går lätt att trycka dit telefonen eller att ta den igen när vi är framme. Hållaren täcker inga kontakter på telefonen så det är inga problem att ansluta en laddningskabel om hållaren är inom räckhåll för en sådan.

Winnergear som tillverkar Montar levererar fraktfritt över världen och uppskattar att det tar mellan 1–2 veckor för leveransen att komma fram till Sverige. Paketen skickas från antingen Storbritannien eller USA enligt webbsidan, vårt kom från Amazon i England och var framme på redaktionen efter bara några dagar.

Fördelar
+ lätt att montera
+ hanteras med en hand
+ prisvärd

Nackdelar
- Inga

Produkt
Montar Universal Car Mount
Tillverkare
Winnergear
Pris
34,99 dollar med fri internationell frakt, motsvarande 284 kronor
Funktioner
Fungerar med en hand. Passar enheter med upp till 6-tumsskärm inklusive Iphone 6 och 6 Plus. Kan roteras 360 grader. Stark sugpropp som kan tvättas. Kan monteras både på glasrutan och instrumentpanelen.
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.