Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya rykten om 12-tums Macbook Air

Apple arbetar på en helt ny Macbook Air med säljstart under året enligt nya uppgifter. Datorn kommer att få helt ny design och vara både tunnare och lättare.

Uppgifter om att Apple arbetar på en ny tunnare Macbook med 12-tumsskärm har cirkulerat under det senaste året. Nu kommer nya detaljer kring produkten som sägs hamna i butiker under 2015.

Det är källor till 9to5mac som berättar mer om nästa generation av Macbook Air. Med helt ny design blir den tunnare och lättare än tidigare modeller och får en skärm med högre upplösning. Men tunnheten kommer till ett pris, nämligen att datorn sägs sakna fullstora USB-portar, Magsafe-kontakt och SD-kortsläsare.

Den nya Macbook Air med 12-tumsskärm kommer att vara mindre än den nuvarande 13-tums modellen. Den kommer att vara lite smalare, men något högre än 11-tummaren. För att ändå få plats med en större skärm har kanterna runt skärmen gjorts smalare.

Hela chassit har gjorts om. Tangentbordet sträcker sig nu från kant till kant, likt hur det såg ut på Apples tidigare Powerbook med 12-tumsskärm. Tangenterna sitter något närmare varandra för att kunna minska på datorns bredd. 9to5mac skriver också att funktionstangenterna längst upp flyttats om och att piltangenterna ser något annorlunda ut.

Också styrplattan har gjorts om. Den har ungefär samma bredd som plattan som finns på 11-tummaren, men är något högre. Tidigare rykten sa att styrplattan inte skulle ha någon fysisk knapp som klickar och det säger också 9to5mac:s källor nu.

Den kommande Macbook Air-modellen blir tunnare än dagens 11-tummare och behåller samma form. Den är tjockast i bakkant och tunnast längst fram. Över tangentbordet finns fyra högtalargaller som också fungerar som ventilation för att kyla den fläktlösa datorn.

De få kontakter som finns sitter på kortsidorna. Datorn får en USB Type C-port, enligt skisserna som 9to5mac tagit fram. På andra sidan finns en hörlursport och två mikrofoner. Den nya vändbara USB-kontakten kommer att ersätta både Magsafe- och Thunderbolt-kontakterna som finns på dagens modeller. Specifikationerna för den nya USB-standarden innehåller motsvarande funktioner för laddning och externa skärmar.

9to5mac skriver att datorn kan lanseras till sommaren, kanske på utvecklarkonferensen WWDC, men andra uppgifter säger att den redan massproduceras.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.