Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook tackar sina anställda för 2014

Tim Cook tackar sin personal för ett framgångsrikt 2014, med nya produkter och ett Apple som arbetat för ökad jämlikhet, mångfald och förnyelsebar energi.

Apples vd Tim Cook har skickat ut ett mejl till sina anställda där han meddelar att företaget har dragit in 20 miljoner dollar till Product Red under detta kvartal. Det motsvarar ungefär 153 miljoner kronor. Product Red är ett projekt som samlar in pengar för att bekämpa sjukdomen aids. Hela mejlet finns att läsa hos Iclarified.

Apple donerade en del av sina intäkter under de två stora shoppingdagarna Black Friday och Cyber Monday till Product Red. Det pågick också en kampanj på App Store där många appar fick särskilda röda uppdateringar med nytt innehåll. Sedan tidigare säljer också Apple särskilda röda varianter av många produkter, så som Ipod och skyddsfodral där en del av vinsten doneras.

Tim Cook tackar i mejlet också sina anställda för ett fantastiskt år, som bland annat innehöll den största Iphone-lanseringen någonsin och en helt ny produktkategori - Apple Pay. Apple har också visat upp en glimt av framtiden med Apple Watch. Cook nämner också 30-årsjubileet för Mac som firades tidigare i år. Cook skriver:

"Idag har Mac en bredare publik än någonsin och den högsta marknadsandelen på tjugo år. Den prestationen är en fjäder i hatten för de av våra team som hela tiden arbetar för att vara innovativa och göra Apples produkter till de bästa i världen. År efter år blir Mac bättre eftersom vi älskar den, och vi kan inte sluta tänka på möjligheter för vad den kan göra."

Tim Cook skriver också att Apple är ledande när det gäller grön energi, och att företagets datacenter nu drivs enbart av förnyelsebar energi. Företagets framgång skapar jobb och möjligheter, och Apple kämpar för ökad jämlikhet, mångfald och mänskliga rättigheter på sina arbetsplatser.

Slutligen uppmanar Cook sin personal att njuta av julhelgerna med sina vänner och familj, och skriver att han är oerhört förväntansfull över de saker som Apple förbereder under nästa år.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.