Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Panic tvingas ta bort Dela-funktion ur Transmit

Utvecklarna Panic skriver på sin blogg om hur de tvingats ta bort en viktig funktion ur sin app Transmit på grund av Apples regler för Icloud.

Tidigare i år släppte utvecklarna Panic en IOS-version av sin FTP-klient Transmit. I ett blogginlägg daterat den 8 december berättar de nu om hur de släppt en uppdatering med buggfixar för appen, men också om hur de fått ta bort funktionen för att skicka filer till andra tjänster, inklusive Icloud Drive.

Transmit för IOS får ladda ned filer från Icloud Drive, men inte ladda upp filer om inte dessa skapats i appen ifråga, skriver Panic. Problemet med det här är att utvecklarna inte bara behövde ta bort Icloud Drive utan också alla andra destinationer som exempelvis Dropbox.

Delningsfunktionen i IOS använder en standarddialogruta vars innehåll baseras på vilka appar som användaren har installerat i sin enhet och ligger utanför utvecklarnas kontroll. Panic kunde inte bara ta bort Icloud Drive, utan fick ta bort hela Dela-funktionen.

Panic skriver att deras app fortfarande är "otroligt kapabel och användbar app" utan delningsfunktionen och att de förhoppningsvis kommer att kunna stoppa tillbaka funktionen i framtiden.

Namn
Transmit for IOS
Plattform
IOS
Utvecklare
Panic, Inc.
Version
1.1.1
Pris
75,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.1 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska, japanska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.