Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mer info om Apple Watch presenteras

Apple har uppdaterat sin webbplats med ny information om den kommande smarta klockan Apple Watch, bland annat hur klockan visar tid, kommunicerar och håller koll på aktiviteter.

Apple Watch kommer att lanseras under 2015, men det är fortfarande mycket som är okänt när det gäller Apples smarta klocka. Nu har dock lite mer detaljer dykt upp när Apple uppdaterat sin amerkanska webbplats med ny information om klockan. Tre sidor har lagts till med titlarna Timekeeping ("hålla tiden"), New Ways to Connect ("nya sätt att ansluta") och Health and Fitness ("hälsa och motion").

Den första sidan är möjligen den mest intressanta, då den fokuserar på #Apple Watch som en klocka, och visar upp hur de olika urtavlorna kan konfigureras och ställas in. Som tidigare avslöjats kommer Apple Watch med en uppsättning olika urtavlor, allt från Musse Pigg till en minimalistisk siffra för klockslag.

Nu visar det sig att varje urtavla också kan ställas in ytterligare, genom att användaren kan välja färg och hur mycket detaljer som ska visas. I ett exempel består den lägsta detaljnivån bara av en cirkel och visare, men när fler detaljer läggs på dyker siffror upp för att ange timme, och med ännu mer detaljer syns också siffror för minuter.

Men urtvalan kan också konfigureras ännu mer genom att välja till det som kallas komplikation, alltså funktioner så som att visa exempelvis månens faser, tid för solens upp- och nedgång eller ett alarm. Apple listar tio sådana som kan läggas till de flesta av urtavlorna, och förutom traditionella komplikationer finns till exempel aktievärden, väderrapporter och aktivitetsvisare. Genom att trycka på en komplikation öppnas informationen i en avsedd app.

Kommunikation och hälsa

De två andra sidorna går igenom de funktioner för kommunikation samt träning och hälsa som Apple Watch erbjuder. Dessa funktioner har till största delen varit kända tidigare, men får här mer uppmärksamhet. Exempelvis visas de olika sätt att kommunicera snabbt och utan bokstäver mellan två klockor, som genom att rita en liten bild, skapa en rytm av vibrationer genom att trycka på skärmen samt dela sina hjärtslag.

Sidan visar också hur textmeddelanden, e-post och telefonsamtal kommer att fungera på klockan. När ett meddelande kommer till Iphone vidarebefodras det till klockan och en notis visas över hela skärmen. Genom att hålla upp armen går det att läsa meddelandet, och genom att sänka armen avfärda det.

Telefonsamtal fungerar som tidigare visats, och klockan har en inbyggd mikrofon och högtalare. En ny funktion är dock möjligheten att tysta ett inkommande samtal genom att helt enkelt hålla för klockan med handen. E-post visas på skärmen och kan flaggas, markeras som läst eller oläst och flyttas till papperskorgen direkt från klockan. Det går också att hoppa över till Iphone för att skriva ett längre svar.

Slutligen innehåller sidan om hälsa och motion information om de olika sätt som Apple Watch mäter rörelse och kastar lite mer ljus över den inbyggda tränings-appen. Apple Watch använder sin inbyggda accelerometer, pulsmätare samt GPS och Wifi via Iphone för att mäta all aktivitet, inklusive hur mycket användaren står upp under en dag. Klockan kan också ge påminnelser för att hjälpa användaren att nå upp till sina dagliga aktivitetsmål.

Kommentarer
46 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.