Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Plex Home ger bättre delning och familjekontroll

Plex uppdaterar sin populära medietjänst med bättre funktioner för familjer, så som hanterade konton för barn och delade appar.

Medietjänsten Plex har uppdaterats med en ny funktion som kallas Plex Home. Uppdateringen fokuserar på Plex-användandet i ett hem med flera personer, och ger användaren kontroller över vilket innehåll som ska vara tillgängligt för vilka familjemedlemmar.

De flesta nya funktioner i Plex Home kräver tillgång till betaltjänsten Plex Pass, vilken går att betala för månadsvis, årsvis eller med en engångssumma som ger tillgång till tjänsten livet ut.

Plex Home ger bättre verktyg för att separarera innehåll. Genom att åldersmärka filmer och tv-program går det att styra vilka av hemmets Plex-konton som ska få tillgång till materialet. Det går även att dela exempelvis fotoalbum med vänner, men bara vissa utvalda album med föräldrarna.

Det går nu också att skapa hanterade användarkonton åt barn som inte har någon egen e-postadress. Dessa konton kräver inte heller lösenord eller ett unikt användarnamn. Tillsammans med detta kommer också en funktion för snabbt användarbyte, och det går att skydda varje konto med en fyrsiffrig PIN-kod.

Appar som är knutna till betaltjänsten Plex Pass går nu att använda av alla familjemedlemmar i Plex Home. Denna funktion kommer att införas gradvis då apparna måste uppdateras för att fungera fullt ut med Plex Home.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.