Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tele2 slopar bindningstiderna

Operatören Tele2 avskaffar både bindningstid och olika abonnemangsformer för ett nytt system där alla kunder utgår från ett och samma flexibla abonnemang.

Teleoperatören Tele2 meddelar idag stora förändringar i sin affärsverksamhet. Mest anmärkningsvärt är att bindingstider slopas och att de olika abonnemangen sammanförs till ett enda där kunden plockar de delar som önskas. De nya villkoren gäller från och med idag.

Tele2 uppger till Dagens Nyheter att just bindningstider upplevs som mest negativt av kunderna. Upp till 5 000 supportsamtal till Tele2 varje månad handlade om bindningstider för ett abonnemang. Över 8 000 konversationer i sociala medier de senaste två åren rörde också bindningstiden och abonnemang hos olika leverantörer, och virka hälften av dessa var negativa. Tele2:s vd Thomas Ekman säger:

"Hela telekombranschen hamnar lågt i förtroendemätningar. Vi kände att vi måste ta oss ur det här dåliga ryktet. Det här är nog den största förändringen på 20 år. Vi vill vända upp och ned på den här branschen och oss själva. Vi kan inte längre låsa in kunden."

Därmed blir Tele2 den första svenska operatör att helt slopa bindningstider. Kunder kan byta operatör när som helst eller ändra detaljerna i abonnemanget. De som vill köpa en ny mobiltelefon kan fortfarande göra det och delbetala per månad, men mobiltelefonen och abonnemanget blir numera helt separata.

Skräddarsy abonnemanget

När det gäller att bygga ihop sitt eget abonnemang tar kunderna ställning till om de bara vill ha ett abonnemang eller även en ny mobil, om de vill ha fast eller rörlig kostnad för samtal, sms och mms och slutligen hur mycket mobildata som ska ingå. Det här gör systemet mer flexibelt och individuellt än tidigare.

Detta gäller både nya och befintliga kunder. De som redan har ett abonnemang hos Tele2 kan ändra till det nya vad gäller fast eller rörlig kostnad och datamängd, men om det i dagsläget finns en återstående bindningstid gäller den fortfarande.

De rörliga samtalspriserna ligger på 69 öre per minut och samma pris per sms eller mms. Det finns också en öppningsavgift på 69 öre per samtal. Den som istället vill använda fast pris betalar 149 kronor i månaden för fria samtal, sms och mms. Utöver detta tillkommer mobildata, där det billigaste är 0,2 gigabyte för 49 kronor i månaden. En gigabyte kostar 69 kronor, och mängden går att välja upp till 60 gigabyte för 699 kronor i månaden.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.