Vad finns i din Iphone, David?

David Hultin är grafisk designer och skejtare. För 99mac berättar han om varför han valt Mac och om sina favoritappar för Iphone.

Med serien #Vad finns i din tittar 99mac närmare på hur olika personer använder sina Macar eller IOS-prylar. Nu har turen kommit till David Hultin, han är grafisk designer och skejtare som bytt bort sin pc till förmån för några Macar och en Iphone.

Så här inledningsvis kan vi börja med att ställa frågan, vem är personen David Hultin?

– Den frågan har jag ställt mig många gånger, svårt att sätta fingret på.

Jag är en grafisk designer med både digitalt och print som inriktning. Detta yrke är också en stor passion som har satt sina rötter och som grott från en annan passion som snarare är en livstil. Det är mina år som skejtare där grafik och konst har inspirerat mig enormt.

Om man hoppar 15 år tillbaka i tiden, satt jag i mitt pojkrum i Timmele, där jag absolut inte hade tillgång till tv utan det enda medium under de åren var papper och penna. Det var också då skejtboarden tog över mer och mer. Mina väggar fylldes med teckningar från skejtboardgrafik, stencilerade logotyper och illustrationer. Det är nog under dessa unga år med Bad Religion, Millencolin och Misfits på högsta volym, som har satt sina spår och format mig till att längre fram få mig att hoppa på resan som en oerfaren grafiker.

Så kort och gott är jag helt enkelt en grafisk skejtboardåkare. Haha.

Intressant! Vad för Apple-produkter har du i din ägo?

– Just nu har jag en Macbook Pro 15-tum från 2010, en MacBook Air 13-tum från 2013 och en Iphone 5.

Det var en gedigen liten samling. Det är knappast en hemlighet att Mac-produkter används flitigt av grafiska designers, även om det inte är ett måste. Kan du inte förklara varför du valde just Mac och inte pc?

– Yes, den lilla samlingen kommer utökas med en Imac med 5K-skärm efter nyår. I detta yrket är det en standard. Jag var en flitig pc-användare för ett par år sedan, men har gått över helt och hållet då det är mindre problem och det mesta fungerar felfritt på Mac, bortsett från att Adobe kraschar och man håller tummarna att man la in det där omedvetna cmd + s (spara) mellan varven.

Men det är inte bara Mac som gäller för dig, utan du har också en Iphone. Om du skulle vara tvungen att välja fem appar som du är beroende av, vilka skulle det då vara? Förklara gärna lite varför också.

– Hmm. Det finns så många bra appar. Två favoritappar under mina år i San Francisco var helt klart taxi-appen Lyft och fast food-appen Grubhub.

Lyft gillar jag för att du får en riktigt bra service, vissa vi åkte med hade baksätet fullt med snacks och dricka, allt för att få bra omdöme i appen och dricks. Grubhub är den ultimata appen när det gäller att få snabbmat levererat till dörren. Utbudet är enormt. En annan app som är riktigt bra är såklart allas våran älskade Spunken, mer känt som Spotify. Behöver kanske inte gå in mer på det. Gillar senaste uppdateringen med Connect.

En annan app som släpptes av Ustwo är det underbara spelet Monument Valley, som godis för ögonen! Jag var helt tagen av grafiken som för övrigt är inspirerat av en mycket känd konstnär, M.C. Escher. Helt klart något jag rekommenderar.

Den sista appen som jag använder nästan dagligen är Clear. Det enda syftet med appen är att skriva kom ihåg-listor. Riktigt smidig att använda då man handlar eller skriver upp ett par milstolpar i ett project. Ett svep åt höger så är saken avklarad.

Fantastiskt. Finns det någonting du saknar i någon av dina Mac-produkter som du verkligen vill att Apple skall åtgärda eller skapa?

– Det skulle vara en 5K Cinema Display eller att Apple ger sig in i tv-kriget och levererar en sann Apple TV.

Låter verkligen som vettiga förslag. Tack för din pratstund David, några sista ord?

– Tack detsamma. Jag vill passa på att lägga in ett ord för en IOS-app som jag och fem andra har tagit fram. Appen heter Cirqle och ger rabatter på nya kläder då du lämnar in dina gamla. Appen finns tillgänglig på App Store. Gå gärna in på www.cirqle.se och se vår konceptfilm.

Den ska vi kolla in! Tack.

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.