Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple I säljs på auktion i december

I december kommer auktionshuset Christies i New York att auktionera ut en Apple I som såldes direkt från Steve Jobs föräldrars garage och fungerar än.

Apples allra första datormodell fortsätter att säljas via auktionshus för rekordbelopp. Nyligen såldes ett exemplar av datormodellen till organisationen The Henry Ford för 6,5 miljoner kronor. De kommer att ställa ut den på ett av sina museer där allmänheten kan se den.

I december är det dags för en ny auktion med en Apple I. Den här gången är det Christies i New York som kommer att sälja ett exemplar som såldes direkt från Steve Jobs föräldrars garage 1976.

Datorn köptes av Charles Ricketts för 600 dollar den 27 juli 1976 och hamnade 23 år senare i Bruce Waldacks ägo. För tio år sedan köptes datorn av samlaren Bob Luther som nu väljer att skiljas från den. Christies har låtit en expert testa datorn som enligt uppgift är fullt fungerande.

Auktionen är den 11 december och datorn uppges vara värd mellan 400 000 dollar och 600 000 dollar, motsvarande 2,9 miljoner kronor och 4,4 miljoner kronor.

Köparen får förutom Apple 1 också två checkar som styrker köpet av datorn respektive mjukvara och vad som kan vara den äldsta kopian av Apples första logotyp. Arkivet innehåller också designskisser och diagram.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.